Haberler

Alman Basınından Ağır Eleştiri: Erdoğan, Günlerini Geri Saymaya Başladı

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'yi sarsan ses kayıtları üzerine Facebook ve YouTube gibi sosyal paylaşım sitelerinin kapatılabileceği yönündeki sözlerinin yurt dışındaki yankıları sürüyor.

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'yi sarsan ses kayıtları üzerine Facebook ve YouTube gibi sosyal paylaşım sitelerinin kapatılabileceği yönündeki sözlerinin yurt dışındaki yankıları sürüyor. Alman basını, ses kayıtlarının yayınlanmaya başlamasından sonra Erdoğan'ın "günlerini geri saymaya başladığını" savunurken Erdoğan'ı "hissedilir darbeler almış ve ringde kontrolünü kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olan bir boksöre" benzetiyor.

Münih'te yayımlanan Münchner Merkur gazetesi, Erdoğan'ın Facebook ve YouTube'ye ilişkin açıklamasını değerlendirdiği yorumunda sert eleştirilere yer verdi.

"Yakınlarını kayırma ve yolsuzluk şüphesi uyandıran bir takım telefon görüşmelerine ilişkin karanlık ses kayıtlarının internette yayınlanmasından bu yana Erdoğan'ın günlerinin geri saymaya başladığı söylenebilir" savını dile getiren gazete "Bu açıdan bakıldığında, onun Facebook ve YouTube'a saldırıları, hissedilir darbeler almış ve ringde kontrolünü kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olan bir boksörün etrafına gelişigüzel yumruk atmasını çağrıştırıyor" görüşünü öne sürüyor. Gazete Deutsche Welle tarafından yansıtılan yorumunda şu iddialarda da bulunuyor:

"Erdoğan bu tür girişimleriyle Türkiye'nin Avrupa'nın açık toplumlarının çok uzağında kaldığını söyleyenleri onaylamış olmasına pek aldırış etmiyor. Erdoğan ayrıca bilgilenme özgürlüğüne karşı başlattığı saldırıları ile liberal kesimleri karşısına aldığını ve elektronik iletişim ağını günlük hayatlarında vazgeçilmez bir unsur olarak gören milyonlarca genç Türk'e meydan okuduğunu idrak edemiyor. Burada anlaşıldığı kadarıyla gerçeklerden uzaklaşmış olan bir iktidar sahibi, siyasi çöküşüne karşı kürek çekmeye çalışıyor."

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Facebook Türkiye Münih Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title