Haberler

Alman Basınında Yarı Final Coşkusu

Güncelleme:

Brezilya'da düzenlenen 2014 FİFA Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde Fransa'yı 1 0 mağlup eden Almanya'nın yarı finale yükselmesi ülke basınında coşkuyla karşılandı.

Brezilya'da düzenlenen 2014 FİFA Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde Fransa'yı 1-0 mağlup eden Almanya'nın yarı finale yükselmesi ülke basınında coşkuyla karşılandı.

Alman basını özellikle karşılaşmanın tek golünü atan savunma oyuncusu Mats Hummels ile kaleci Manuel Neuer'i övdü.

"Die Welt" gazetesi, "Son dakikaya kadar mücadele" başlığıyla verdiği haberde, Mats Hummels'in attığı golü, "günün golü" olarak nitelendirdi.

Haberde, Fransızların bir kaç kez tehlikeli bir şekilde Almanya'nın kalesinin önüne geldiği, ancak Neuer'in çok iyi kurtarışlar yaptığı kaydedildi.

Gazetenin iç sayfasındaki haberde "Hummels kafasıyla Almanya'yı yarı finale attı" başlığı kullanılarak, savunma oyuncusunun attığı golün Fransa'yı yenmeye yettiği belirtildi.

"Bild" gazetesinin haberinde de "Oui, Oui, Oui, Jogi! Fransızları 1-0 yendik ve üst üste 4. kez Dünya Kupası'nın yarı finalindeyiz" ifadesi kullanıldı. Haberde, sırada Brezilya maçı olduğu kaydedildi.

Haberde ayrıca Alman Teknik Direktörü Joachim Löw'ün daha önce Dünya Kupası'nı kazanan Alman futbolcuların imzaladığı formayı karşılaşmadan önce soyunma odasına asarak oyuncularını motive ettiği belirtildi.

"Süddeutsche Zeitung" gazetesi de "Rio'nun Cennetinde" başlığını kullarak, Almanya'nın Mats Hummels'in golüyle yarı finale yükseldiğini belirttiği haberde, başa baş bir maç oynandığı yorumu yapıldı.

Kaynak: AA / Spor

Mats Hummels Almanya Fransa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title