Haberler

Alman Basınında Kırım Krizi

Güncelleme:

Referandum sonucu Rusya'ya bağlanan Kırım, dünya basınının gündeminde. Alman basınının önde gelen örneklerinden haftalık Die Zeit gazetesi, Kırım krizinin ekonomik boyutuna dikkat çekti.

"RANT VE İŞ ROL OYNAMAMALI"

Gazete Kırım krizi ile ilgili olarak "Söz konusu olan öfkeli bir lidere haddini bildirmekse, rant ve iş rol oynamamalı. Gerçekten de böyle mi peki? Avrupa'nın ekonomik gücü, Doğu Avrupa'daki mücadelenin ne şekilde sonuçlanacağı konusunda belirleyici olacak. İstensin veya istenmesin, Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılması ile sistemlerin de rekabeti başlayacak." yorumuna yer verdi.

"RUSYA PETROL VE DOĞALGAZDAN KAZANDIKLARINI FEDA EDECEK"

Rusya'nın istikrar ve denge sağlama amacıyla doğalgaz ve petrolden sağladığı kazanımların bir kısmını gözden çıkaracağını iddia eden Die Zeit'in diğer yorumları da şöyle;"Batı, Kiev'i yeni kriz yardım projesi olarak destekleyecek ve orta sınıf için bir takım fırsatları barındıran bir piyasa ekonomisinin oluşmasına çabalayacak; bu sırada Rusya ise eski ve yeni yarımadasındaki ekonomik durumu istikrara kavuşturmak için petrol ve doğalgazdan kazandığı milyarların bir kısmını feda etmek zorunda kalacak. Siyasî bir seçeneğin bedelini ihmal etmek şimdiye kadar kimseye yarar sağlamadı."

Kaynak: Deutsche Welle

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Rusya Federasyonu Kırım Güncel - Kırım Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title