Haberler

Alman Basınından Skandal Yorum: Türkiye Sınır Bekçisi Oldu

Güncelleme:

Suriye'deki gelişmeler, terör saldırıları ve mülteci krizinin gölgesinde Türkiye'ye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ziyareti Alman basınında da geniş yer buldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mülteci krizinin çözümüne ilişkin Türkiye'ye yaptığı günübirlik ziyaret, Alman basınında geniş yer buldu. Ziyaret öncesinde zamanlamanın seçimlerin hemen öncesine gelmesi nedeniyle eleştirilen ziyarete ilişkin haberler özetle şöyle:

KADDAFİ ÖRNEĞİ

Welt Online:"Seyahat kolaylıklarına ilişkin belirsiz vaatler ve AB müzakerelerinde yeni fasıl açılması durumu gizleyemez: Merkel Türkiye'ye sınır muhafızı rolü biçti" ifadelerinin kullanıldığı haberde, " Suriye'de tampon bölge isteyen Türkiye, Kaddafi'nin üstlendiği sınır bekçisi rolünü üstlendi" denildi.

VİZE KOLAYLIĞI VE MALİ YARDIM

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Merkel'den Türkiye'ye para ve vize kolaylığı Başbakan Angela Merkel, Türkiye'nin mülteci krizinde AB ile daha sıkı çalışması karşılığında, vize kolaylığı ve mali yardım önerdi. Geri kabul anlaşması gereği, mültecilerin hızlı bir şekilde geri almasını talep etti.

Spiegel Online: Normal bir zamanda böyle bir ziyareti kimse düşünemezdi. Başbakan Angela Merkel, Türkiye'de parlamento seçimlerine iki hafta kala İstanbul'a giderek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Türkiye'ye daha çok para, vize kolaylığı ve AB müzakerelerinde yeni ivme önerildi.

Tagesschau.de: Batılı politikacılar, otoriter davranışları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son zamanlarda uzak durdu. Ama Başbakan Angela Merkel, mülteci krizinde Türkiye'ye güveniyor. Erdoğan'la görüşmesinin yakınlaşmayı getirmesi öngörülüyordu, ancak seçimlerden önce yapılan ziyaret eleştirilere de neden oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Türkiye Almanya Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (89)

Ceyhanlı:

Hemen akpden kurtulmamız lazım yoksa sonumuz kötü olacak

37
17
yanıtYanıtla
SEZGİN:

Oy verin gitsinler yeter artık yaaa. . . OYLAR CHP''YE (EVET)

20
31
yanıtYanıtla
GMKA:

tebrik ediyorum almanları çok yerinde bir tespit bop eş başkanına yakıştırılan en güzel benzetme kaddafi türkiyeyide sınır bekçisi diye lanse etmiş başımızdaki adam böyle olursa dur bakalım daha nelere benziyecez GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK''ÜN miras bıraktığı ülke ne hale geldi emperyalist güçlere canın ortaya koyan adam yaşasaydı böylemi olurdu ne saygınlık nede onur

37
10
yanıtYanıtla
HÜR DÜŞÜNCE:

2 koltuk benim olsaydi hayatim boyunca paraya ihtiyacim olmazdi bence.hala akp ye oy veren varya ona yaniyorum.

27
19
yanıtYanıtla
dadaşMobil-ANDROID:

HaHa Ha AKP herzaman Adam gibi Adam partisi

18
24
yanıtYanıtla
akcakaleli:

Hepsini ala biliriz biz Osmanlı torunu peygamber şehiriyiz..mhp ve akp liyiz

20
21
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

inadına akp ulan !. .

20
19
yanıtYanıtla
selo:

alman basını tc. yi kötülüyorsa doğru yoldayız demektir. Devam

21
15
yanıtYanıtla
YUNUS:

Niye birileri sana kötü deyince sen iyi mi oluyorsun. ancak kendini kandırırsın.

yanıt4
yanıt1
Türk:

Lan bu adamin dini imani para.Parayi alip açtigi delikleri kapatacak.

17
15
yanıtYanıtla
Tüm 89 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title