Haberler

    Alman Bakan Sigmar Gabriel, Yaptığı El Hareketini Savundu

    Güncelleme:

    Alman Bakan Gabriel, yaptığı el hareketi nedeniyle kendisini eleştirenlere, "Size küfreden 12 saldırgan genç Naziyle karşılaşsaydınız siz ne yapardınız?" diye sordu.

    Aynı zamanda Başbakan Angela Merkel'in yardımcısı olan Alman Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, ay başında aşırı sağcı göstericilere orta parmağını göstererek yaptığı el hareketini savundu, "Tek pişmanlığım iki elimi de kaldırmamam" dedi.

    Gabriel kendisini eleştirenlereyse, "Size küfreden 12 saldırgan genç Naziyle karşılaşsaydınız siz ne yapardınız?" diye sordu.

    Sigmar Gabriel, Almanya'nın kuzeyinde gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında aşırı sağcı gruplar tarafından protesto edilmişti.

    "HALK DÜŞMANI, HAİN" DİYE BAĞIRMIŞLARDI

    Gösterciler Gabriel'e 'halk düşmanı' ve 'hain' diye bağırmış ve babasının Nazi olduğunu hatırlatmışlardı. Sigmar Gabriel, babası Walter'in Hitler Almanyası'nın destekçilerinden olduğunu kabul ediyor ve 2012'de ölene dek Yahudilerin soykırıma uğramadığını savunduğunu söylüyor.

    Ağustos ayı başındaki protesto sırasında kaydedilen bir videoda, protestoculardan birisinin Sigmar Gabriel'e "Baban bu ülkeyi seviyordu. Peki sen ne yapıyorsun? Ülkeyi harap ediyorsun" dediği duyuluyordu. Gabriel de göstericilere hareket çekmişti.

    "DUYGUSAL BİR TEPKİ"

    Olayın yaşanmasının ardından Gabriel'in partisi Sosyal Demokratlar (SPD) bir açıklama yayımlamış ve bakanın hareketini 'duygusal bir tepki' olarak yorumlayarak "Elbette Sigmar Gabriel o hareketin günlük hayattaki iletişimde yeri olmadığını biliyor. Ancak açıkça şiddet yanlısı olan neo-Nazilerle herhangi bir iletişim zemini olmadığı da açık" demişti.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Almanya Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title