Haberler

Alman Bakan Duin'den Manisa Valisi Bektaş'a Ziyaret

Güncelleme:

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, Mayıs ayında Soma'da yaşanan maden faciasının kendilerini derinden etkilediğini anlattı.

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, Mayıs ayında Soma'da yaşanan maden faciasının kendilerini derinden etkilediğini anlatarak, Bochum'daki teknik bir yüksek okul ile işbirliği yaparak bu tür faciaların bir daha yaşanmaması için çalışacaklarını söyledi.

Almanya'nın en büyük eyaleti ve bölgesel bazda Türkiye'nin en büyük ekonomik partneri olan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi, Enerji, Sanayi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Zanaat Bakanı Garrelt Duin ve beraberindeki heyet Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Alman heyetin valilik ziyareti öncesi 13 Mayıs'ta 301 maden işçisinin şehit olduğu Soma'ya ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, "Soma hakkında epeyce bilgi aldığınızı tahmin ediyorum. Gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı devletiniz hükümetiniz nezdinde size teşekkür ediyorum" dedi.

Kendilerini kabul ettikleri için Vali Bektaş'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Duin ise, "Taziyelerimizi size iletmek üzere buraya geldik. Mayıs ayında gerçekten içimizi sızlatan bilgileri aldık. Elim bir kazaydı. Çok sayıda insan hayatını kaybetti. Bunun dışında çok sayıda insan da yaralandı. Biz bugün Soma Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile birlikte ve aynı zamanda sendika temsilcileri ile birlikte görüştük ve bilgiler aldık. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti de aynı sizin gibi madencilikte donatılmış bir eyalettir. Çok sayıda Türk vatandaşı eyaletimizde yaşamaktadır. Dolayısıyla bu acı onların da varlığıyla bizi çok derinden etkiledi. Delegasyonumuz birazdan kendilerini yakından tanıtacak. Geleceğe yönelik bir hedef ortaya koyarak buraya geldik. Dolayısıyla biz üniversite ile bir görüşme yaptık. İşbirliği sözleşmesi gerçekleştireceğiz. Bochum'daki bir teknik yüksekokulla birlikte. Bu tür facialarla gelecekte karşı karşıya kalmamak için, bunları erkenden engellemek için. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı ve hükümeti adına Soma'daki mezarlığa bir çelenk koyduk ve bizim delegasyonumuzda olan herkes bu mezarlık ziyaretinde buradaki mezarları görünce oldukça duygulandı. Bunun nasıl acılar yaşattığı sizlere nasıl acılar yaşattığını gördük. Bunu samimiyetle söylüyorum gerçekten acınızı paylaşıyoruz. Bir daha böyle bir facia yaşanmamasını diliyoruz" dedi.

Bakan Duin ve heyetine Almanya İzmir Başkonsolosluğundan daimi temsilci Elke Grabarec ve protokol Siegfried Grabarec, Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odasından Suat Bakır ile TOBB Başkan Vekili Engin Koyuncu da eşlik etti.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş Ren Vestfalya Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title