Haberler

    Alman Bakan'dan Şok Volkswagen Açıklaması

    Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, emisyon skandalı sonrası otomobil devi Volkswagen'le ilgili şok bir açıklama yaptı: "Açgözlü olmamak şart... Bir gerçek...

    -

    ABD'de patlak veren Volkswagen araçlardaki emisyon skandalı, dünyaya kısa sürede yayıldı. İsviçre ve Hollanda, Volkswagen'in satışını yasakladı. Fransa, Norveç, Yeni Zelanda ve İtalya ise Volkswagen ithalatını yasakladı.


    Almanya tarihinin en büyük otomotiv skandalı olarak tarihe geçen Volkswagen'le ilgili şok açıklama Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'den geldi.


    Diğer markalar da denetimde


    Wolfgang Schaeuble, "Skandal, Almanya ekonomisi için şimdilik bir tehdit yaratmıyor. Ancak şunu da unutmamak şart. Volkswagen'in varlığını eskisi gibi sürdürme ihtimali artık yok. Otomotiv piyasasında artan açgözlülüğün nedeni bu skandalın temelinde yatıyor"dedi.


    Volkswagen'in, dizel motorlu araçlara yerleştirilen bir yazılım sayesinde aracın karbon emisyonlarını bilinçli şekilde olduğundan düşük gösterdiği ortaya çıkmıştı. 11 milyon aracın toplatılacağı da ifade edildi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn istifa etti. Savcılar, Volkswagen'in şikayeti üzerine Winterkorn hakkında soruşturma açtı.


    Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrint, Volkswagen dışındaki otomotiv üreticilerinin de denetleneceğini açıkladı.


    Katar'ın zararı 8.4 milyar dolar


    Volkswagen'de ortaya çıkan emisyon skandalının en büyük zararı Katar'a oldu. Financial Times'in haberine göre Katar'ın egemen varlık fonu Katar Yatırım Otoritesi, hisse senetlerindeki 250 milyar dolar yatırımının en büyük bülümünü oluşturan Volkswagen, Glencore ve Agricultural Bank of China'ya yaptığı yatırımlardan 12 milyar dolar civarında zarar etti. FT'ye göre en büyük zarar 8.4 milyar dolar ile Volkswagen'in hisselerine yapılan yatırımlarda oluştu. Glencore'un yüzde 8.2 hissesine sahip olan Katar Yatırım Otoritesi burada da 2.7 milyar dolar zarar etti. Agricultural Bank of China yatırımından zarar 650 milyon dolar oldu.


    Yüzde 50 düştü


    Volkswagen'nın markaları VW, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, VW Ticari ve Scania zor durumda kaldı. Şirketin hisseleri yüzde 50'ye yakın değer kaybetti. Alman hükümetinin son açıklamaları, Volkswagen'i daha da zor durumda bıraktı.


    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Wolfgang Schauble Volkswagen Almanya Katar Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
    500

    Yorumlar (1)

    AntipatikMobil-IOS:

    Pkk destekcisi alman ekonomisi en kısa zamanda büyük bir terbiye alması dileğiyle ..

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title