Haberler

Allgau-Orient Rallisi

Almanya'da 10 Mayıs'ta başlayan ve 29 Mayıs'ta Ürdün'de sona erecek Allgau-Orient/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin Dalyan-İztuzu etabı gerçekleştirildi.

Almanya'da 10 Mayıs'ta başlayan ve 29 Mayıs'ta Ürdün'de sona erecek Allgau-Orient/Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin Dalyan-İztuzu etabı gerçekleştirildi.

Dalyan Mahallesi'ndeki start öncesinde ralli alanını gezen Muğla Valisi Amir Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporculardan Türkiye ile ilgili çok olumlu mesajlar aldığını anlattı. Rallinin Muğla'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, organizasyon sayesinde bölgenin tanıtımının yapıldığına dikkati çekti.

Organizasyonun Türkiye etabı sorumlusu Nadir Serin ise rallinin bu yıl 10'uncusunu yaptıklarını, yarışa 18 ülkeden 92 ekibin 252 araç ve 550 yarışmacıyla katıldığını söyledi.

Almanya'dan Muğla'ya 7 bin kilometre yol geldiklerini ifade eden Serin, "5 bin kilometre de Ürdün'e kadar gideceğiz. Yarış, 29 Mayıs'ta Ürdün'de Veliaht Prens Hüseyin tarafından verilecek ödül töreniyle bitecek" diye konuştu.

Dalyan-İztuzu etabının startı, Muğla Valisi Amir Çiçek, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Ralli Başkanı Nadir Serin tarafından verildi. Ralli araçlarından birine binen Vali Çiçek ve protokol üyeleri, yarışın ilk bir kilometresini yarışçılarla gitti.

Yarışın Dalyan-İztuzu etabı Gökbel Mahallesi'ndeki Radartepe mevkisinde tamamlandı.

Rallinin gelecek etabı, Ürdün'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Almanya Muğla Ürdün Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title