Haberler

Alkolün Yerini Kandil Simidi ve Ayran Aldı

Güncelleme:

Gezi Parkı eylemcileri, Miraç Kandili dolayısıyla çok miktarda kandil simidi ve ayran dağıttı.

*gezi Parkı eylemcileri, Miraç Kandili dolayısıyla çok miktarda kandil simidi ve ayran dağıttı.

*Eylemlerin başladığı günden itibaren çok miktarda alkol tüketen eylemcilerin kandil dolayısıyla alkol almadıkları gözlendi.

*Eylemciler akşam saatlerinde hep birlikte projeksiyon cihazı ile açık havada 'Neşeli Günler' adlı filmi izledi.

Haber-Kamera: Mehmet AKTARAN-Özgür ASLAN İSTANBUL DHA

9. günündeki Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında sükunet hakim olurken eylemciler, çeşitli şekillerde eğleniyor. Günlerdir süren eylem sırasında çok miktarda alkol tüketilirken eylemcilerin Miraç Kandili dolayısıyla alkol almadıkları gözlendi. Bunun yerine eylemcilerin birbirlerine kandil simidi ikram etti. İkramların arasında lokum ve kolonya ikramı da vardı. Eylemciler arasında renkli kişilikler de vardı. İki ağaca bağladığı hamağa kucağında güneş gözlüğü takılmış halde köpeğiyle bulunan bir kişi oldukça ilgi çekti. Eylemcilerin ilgi gösterdiği genç, kendisine ve köpeğine yakınlık gösteren kişileri öpmeye çalıştı.

ZEKERİYA BEYAZDA GEZİ PARKINDAYDI

Eylemcilerin arasına gelen biri başı kapalı iki genç kız, ellerinde güvercin ve kıyafetleriyle oldukça ilgi çekti. Kucaklaşmak serbest diyerek gezi parkında dolaşanlara kucağını açan bir kadın katılımcılarla kucaklaşarak iyi kandiller dileklerinde bulundu. Zekeriya Beyaz? da gezi parkındaydı. Katılımcıların kandilini kutlayan Beyaz "Devlet malına zarar vermeyelim, onlarda bizim malımız, uyan ey Türkiye vatan satılıyor" dedi. Beyaz kendisini dinleyen kalabalığı uzun bir konuşma yaptı. Bu arada parkın bir köşesine 'Direniş sitesi" adı verilen bir çadır site kuruldu. 45 çadırlık site kurulumu için İzmir'den gelen bir katılımcı 'Şu anda her şey çok güzel, insanlar dağınık bir şekilde kalıyordu bir düzen getirdik ve bu çadır sitelerini parkta yaygınlaştırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

NEŞELİ GÜNLERİ İZLEDİLER

Akşam saatlerinde yoğun kalabalığın yaşandığı Gezi Parkında eylemciler alanda kurduğu projeksiyon sistemi ile beyaz perdede sinema keyfi yaşadı. Yoğunluk nedeniyle yer bulmakta zorlanan eylemciler sinema alanında hep birlikte 'Neşeli Günler' adlı filmi izleyerek keyifli dakikalar geçirdi. Geçtiğimiz günlerde yoğun polis müdahalesinin yaşandığı Dolmabahçe ve Gümüşsuyu Caddeleri de sakindi. Gezi parkında eylemcilerin bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Beyaz Kandil Dağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title