Haberler

Çanakkale'de Alkolün Etkisi Gözlükle Anlatıldı

Güncelleme:

Çanakkale'de polis ekipleri, takıldığında alkollü hissi veren gözlükle sürücülere denemeler yaptırarak bu durumda araç kullanmanın yol açabileceği risklere dikkati çekti.

Çanakkale'de, polis ekipleri, takıldığında alkollü hissi veren gözlükle sürücülere denemeler yaptırarak bu durumda araç kullanmanın yol açabileceği risklere dikkati çekti.

İskele Meydanı'nda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Yasin Pala ve ekibi, takıldığında 150 ila 350 promil alkollü hissi veren gözlüğü bazı kişilere kullandırdı.

Gözlüğü takanlar, düz çizgi üzerinde yürümesi istendiğinde oldukça zorlandı. Aynı kişilerden, karşıdan atılan topu tutması istendi. Bu komutu da çoğunlukla yerine getiremeyen denekler, tek ayak üzerinde durmakta güçlük çekti. Polis aracının kapısının anahtarı verilip kısa sürede açması beklenen kişiler, bunda da başarılı olamadı.

Ekibin, gözlük takılıyken cep telefonundan "Mehmet" ismini işaretleyip aramasını istediği kişi, rehberden bunu bulamadı.

Pala, gazetecilere yaptığı açıklamada, alkollü sürücülerin o an itibarıyla gördüğünü bir nebze de olsa yansıtmaya çalıştıklarını bildirdi.

Trafik kazalarındaki insan unsuruna dikkati çeken Pala, şöyle konuştu:

"Kazaların yüzde 97'si insan kaynaklı. Bu yüzde 97'nin içinde alkolün neden olduklarına dikkati çekmeyi, alkollü olunduğunda araç kullanılmaması gerektiğini amaçlıyoruz. Bir arkadaşımız, otomobilin anahtar deliğini bulamadı. Diğer eliyle ya da bir yardımcıyla bulmak istedi. Yani melekeler kayboluyor. Bunu bir de hızlı araç kullanırken, şehir içinde insanların, araçların yoğun olduğu zamanki halini düşünürsek ne kadar büyük bir riskle karşılaşabileceğimizi görüyoruz."

Gözlüğü deneyenlerden Cüneyt Akay ise enteresan bir durumla karşılaştığını ifade ederek, "Bir kişiyi, iki kişi gibi gösteriyor. Etraf biraz flu. Değişik bir şey" dedi.

Hasan Çoban da hiç alkol almadığını dile getirdi.

Alkolün etkisini merak ettiğini belirten Çoban, "Alkol almamakla çok doğru bir iş yaptığımı, gözlüğü taktığımda çok daha net anladım. Alkole zaten karşıyım, bu saatten sonra çok daha karşıyım. İnanılmaz bir olay. Tarifi yok bunun. Kesinlikle alkolü kimse almasın" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Hasan Çoban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title