Haberler

Alkol Yasağına Karşı Çarşaflı Eylem

Güncelleme:

Muratpaşa İlçesi'nde büfe işleten Mustafa Ertem, yılbaşı gecesi saat 22.00'den sonra alkollü içecek sattığı gerekçesiyle kendisine 34 bin TL para cezası uygulandığını söyledi.

Yılbaşı gecesi, alkollü içecek satışı yasağının başladığı saatlerde bir kişinin sigara aldıktan sonra arabasına binerek ayrıldığını, o kişinin büfeden 20 metre uzakta polis tarafından durdurulduğunu ve arabanın içinde dolu alkol şişeleri bulunduğunu anlatan Ertem, "İçkileri ben satmamış olmama rağmen, kişinin de bu yönde beyanları olmasına rağmen, polis 'Derdinizi mahkemede anlatırsınız' diyerek hakkımda tutanak tuttu" dedi.

Ertem, 34 bin TL tutarındaki cezaya Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (TAPDK) itiraz ettiğini belirtirken "Ama kiminle görüşsem bu cezadan kurtulamayacağımı söylüyor. Bu ceza benim ocağımı söndürür" dedi.

Ceza sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iki mektup yazdığını, bağlı olduğu esnaf odasına durumu izah ettiğini anlatan Ertem, girişmelerinden sonuç alamayınca bir arkadaşıyla birlikte akşam saatlerinde Attalos Heykeli önünde eylem yaptı.

Mustafa Ertem, eylemi için çarşaflara siyah sprey boyayla hem yaşadığını anlattı hem de talebini dile getirdi. Talebini dile getirdiği çarşafta ise perakende içki satışı yasağının saat 24.00 ila 06.00 arasında uygulanmasını istedi. Valiliğin izin verdiği süre boyunca yağmur altında "Bir bira sattık ocağımız söndü" diye slogan atarak sesini duyurmaya çalışan Mustafa Ertem, turizm bölgeleri için perakende içki satışına ilişkin düzenleme istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Yılbaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title