Haberler

Alkol ve Madde Bağımlılarının Yaptığı Eserler Sergileniyor

Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Uygulama Merkezinde alkol ve madde bağımlılarının iyileşme sürecinde yaptıkları eserlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Uygulama Merkezinde alkol ve madde bağımlılarının iyileşme sürecinde yaptıkları eserlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde açılan "Osmanlı Motifleri" adı verilen sergide, 200'e yakın hastanın 6 aylık çalışması sonucu meydana getirdiği 280 eser bulunuyor.

Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Kuloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında kurulan merkezde 20 yatak bulunduğunu, yılda 6 bin civarında hastaya ayakta poliklinik hizmeti verildiğini söyledi.

Hocalar eşliğinde yapılan çalışmaların hastaların hoşuna gittiğini, hastalara hem güven geldiğini hem de  bazı düşüncelerini paylaşma adına çok faydalı olduğunu dile getiren Kuloğlu, çalışmaların daha çok ebru ve minyatürler alanında gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hastaların tedavi öncesinde sıkıntılı bir süreçle merkeze geldiğini ifade eden Kuloğlu, ilaç tedavisi ile belli bir döneme kadar getirildiğini, daha sonra bu tür bu tür etkinlikler yapıldığını anlattı. Kuloğlu, "Hastalar bu çalışmalarla hem tedaviye daha çabuk cevap veriyor hem de güven konusunda olumlu sonuçlar alınıyor" dedi.

Serginin açılışına Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr.Ömer Geçici, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Turhan da katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title