Haberler

Aliye Üster Vakfı'ndan Bilime Tam Destek

Güncelleme:

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Aliye Üster, kendi maddi birikimlerini aktarmasıyla Ege Üniversitesi bir bağışçı kaynağına ulaşmış oldu.

Yönetim kurulu olarak bu kaynağı doğrudan bilimsel araştırmalara yönlendiriyoruz. Aliye Üster de vasiyetinde bunu belirtmiştir. Lisans, yükseklisans ve doktora öğrencilerine destek gibi bir takım çalışmaları yönetim kurulumuz yapıyor. Çokta iyi sonuçlar alıyoruz" dedi

Aliye Üster Vakfı Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, "Bu gün bu çalışmalarla Aliye Üster'in hayallerini gerçekleştiriyoruz. Hiç çocuğu olmayan ve üniversite okuyamayan Üster, vefatından önce mal varlığını eğitime destek için Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi'nde ki çocuklarına bağışlamak istiyor. Vefatından önce bütün mal varlığını bir vakfa dönüştürerek sadece Ege Üniversitesi'nin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ve bilimsel projelere destek için Aliye Üster Vakfı kuruldu" dedi

Ege Üniversitesine bağlı çeşitli fakülte ve yüksek okullarının gerçekleştirdiği projeler arasından 6 proje Aliye Üster Vakfı tarafından ödüllendirildi. Projelerin her birine 8 bin TL olmak üzere toplam 48 bin TL destek verildi.

Aliye Üster Vakfı tarafından desteklenen bilimsel projelerin açıklandığı basın toplantısı Ege Üniversitesi Rektörlüğü Eski Senato Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Silkü, Prof. Dr. Yeşim Kirazlı ve Prof. Dr. Semih Ötleş, Genel Sekreter Prof. Dr. Bülent Özkan, Aliye Üster Vakfı Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor ve ödül alan proje sahipleri katıldı.

Basın toplantısında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Türk milletinin özeliklerini vurgulayarak "Türk milleti kaynaklarını bölüşmeyi, iyi işlere hizmet etmek için katkıda bulunmayı sever" dedi.

"KAYNAKLARI BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA KULLANIYORUZ"

Prof. Dr. Yılmaz, "Ege Üniversitesi olarak yaptığımız araştırmalarda devlete yük olmaksızın başka kaynaklardan yararlanarak multidisiplinel çalışmalarla proje desteği yapmayı ilke olarak benimsedik. Bilinen kaynaklar var. Kaynakların dışında bir miktar da kendi içimizde de kaynak oluşturup yarıştırmacı nitelikte proje destekleri yapmak, bunu özendirmek ve bu gibi disiplinel çalışmalara farklı bir bakış açısı getirmek için çabalarımız var. Kaynak bulmak için epeyce uğraştık. Daha sonra Aliye Üster'in kendi maddi birikimlerini aktarmasıyla Ege Üniversitesi bir bağışçı kaynağına ulaşmış oldu. Yönetim kurulu olarak da bu kaynağın doğrudan bilimsel araştırmalara yönlendirdik. Aliye Üster de vasiyetinde bunu belirtmiştir. Lisans, yükseklisans ve doktora öğrencilerine destek gibi bir takım çalışmaları yönetim kurulumuz yapıyor. Çokta iyi sonuçlar alıyoruz. Geçen yılda başarılı olan öğrencilere teşvik ödülü denilebilecek ödüller verdik. Bu tür desteklerle farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince bu çalışmaları var etmeye, artırmaya ve ilgi toplamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

HER PROJE ÇOK ÖNEMLİ

Projelerin her açıdan önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yılmaz, "Bu tür desteklerin ilk olarak kendine ufak bir katkısı olur. İkincisi birlikte çalışmak için ne olursa olsun bizde varız diyerek isimlerini duyurarak neyle ilgili çalıştıkları konusunda bilgi değişimine, kurumumuz için katkısı olur. Üçüncü olarak daha sonraki çalışmalar için o projeleri kazanmasa bile bir alt yapı oluşturup daha geliştirerek başka kaynaklara başvurma katkısı sağlar. Benim için daha önemlisi bu tür çalışmaların basın yoluyla toplumsal farkındalık yaratıp, bu tür projelere destek sağlayacak bağışçılara ulaşmaktır. Ben mesajları açısından bu tür toplantıları çok önemsiyorum. Çünkü; Türk milletinin özeliklerinden bir tanesi kaynaklarını bölüşmeyi iyi bir şeylere hizmet etmek için katkıda bulunmayı sever, bu şekilde toplumda bir çok kişi olabilir. Ege Üniversitesi bu tür desteklerle bir çok fakülteye, üniteye ve laboratuvara kavuştu. Bu çalışmalar halkımızın desteklerinin somut göstergeleridir. Ayrıca araştırmacılara bu desteklerin büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Ben Aliye Üster Vakfı Yönetimine ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Akademik çalışmalarıyla bu projelerde 'bende varım' diyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ALİYE ÜSTER'İN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Vakfın kuruluşundan bahseden Aliye Üster Vakfı Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, "Bu gün bu çalışmalarla Aliye Üster'in hayallerini gerçekleştiriyoruz. Çünkü Üster, çok okumak istemesine rağmen sağlık sorunları nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kalıyor, bu nedenle hayatı boyunca eğiteme destek vermeye çalışıyor. Hiç çocuğu olmayan ve üniversite okuyamayan Üster, vefatından önce mal varlığını eğitime destek için Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi'nde ki çocuklarına bağışlamak istiyor.Vefatından önce bütün mal varlığını bir vakfa dönüştürerek sadece Ege Üniversitesi'nin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ve bilimsel projelere destek için Aliye Üster Vakfı kuruldu. İzmir'deki en büyük 3. vakıftır" dedi.

PROF. DR. BOR, "ÖNÜMÜZDEKİ YIL 10 BİN LİRAYA ÇIKARTACAĞIZ"

Uzun süren bir hukuksal mücadele sonunda yönetim kurulu olarak göreve geldiklerini belirten Prof. Dr. Serhat Bor, "2013 yılında biz yönetim kurulu olarak göreve geldik. O tarihten itibaren; 2013-2014 yılında 36 öğrenciye, 2014-2015 yılında 40 öğrenciye Ege Mezunlar Derneği üzerinden ayrıca 4 tane projeyi de Ege Tıbbiyeliler Derneği üzerinden destekte bulunmaktayız. Öğrencilerimizi biz seçmiyoruz. Çok güvendiğimiz yapılar olan Ege Mezunlar Derneği ve Ege Tıbbiyeliler Derneği seçiyor. Bunun yanında şu anda 7 yüksek lisans, bir tane de doktora öğrencisine burs veriyoruz. İlk geldiğimiz yıl 12 tane projeye 121 bin liralık ekonomik destek aktardık. 2014-2015 yılında ise 9 projeye 72 bin lira destek sağladık. 2015 yılında ise önümüzü görmekte biraz zorlandık ve yönetim kurulu kararıyla biraz azalttık. 6 projenin her birine 8 bin lira ile toplamda 48 bin lira destek verdik. Önümüzdeki yıl proje sayılarının biraz daha artacak olmasını umarak yönetim kurulu olarak ödülü 10 bin liraya çıkartacağız. Daha fazla başvuru olması için bunun herkese duyurulmasını istiyoruz. Yine 6 projeye 10'ar bin liralık ödül vereceğiz. Ödül kazanan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title