Haberler

Alışveriş Şöleni Başladı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından düzenlenen Alışveriş Şöleni kortej yürüyüşüyle başladı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından düzenlenen Alışveriş Şöleni kortej yürüyüşüyle başladı. İlginin yoğun olduğu şenlikte renkli görüntüler yaşandı.

Manisa Valiliği ve Belediyesi'nin de destek verdiği Manisa Alışveriş Şöleni'nin kortej yürüyüşü öncesi Manolya Meydanı'nda Manisa Şehzadeler Mehteri konser verdi. Konserin ardından başlayan kortej yürüyüşüne Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, şölen kapsamında konser verecek olan şarkıcı Fettah Can ve vatandaşlar katıldı. Manolya Meydanı'ndan başlayıp Mustafa Kemal Paşa Caddesi'ni takip eden ve Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyen kortejde ateş gösterileri yapan grup vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Yürüyüşün devam ettiği sırada Vali Daşöz ve yanındakiler, güzergah üzerindeki bir mağazaya girerek alışveriş yaptı. Şölen kapsamında 30 lira üzerinde alışveriş yapanlara verilen çekiliş kuponlarını da alan protokol üyeleri buradan Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

GELENEKSEL HALE GELMESİ İSTENİYOR

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, bu yıl ilki düzenlenen şölenin geleneksel hale getirilmesini istedi. Coşkun, "Hedefimiz esnafımıza biraz heyecan kazandırmak. Manisalılarımıza aradıkları malların yerli esnafımızda da bulunabildiğini göstermek ve yapacağımız etkinliklerle de sosyal hayata hız kazandırmak istiyoruz" dedi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise bu tür etkinliklerin kurumlararası dayanışmayı da arttırdığını savundu. Başkan Ergün, "Mesir Festivali'ndeki coşkuyu burada da yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kentin marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Daşöz, "Manisa, sanayisiyle, tarımıyla, üniversitesiyle, sağlık sektörüyle ülkemizin lokomotif şehirlerinden biri haline geldi. Böyle şehirler kültürel ve doğal etkinliklere çok ihtiyaç duyar. Toplumumuzun, ekonomimizin temel direği olan esnaflarımıza görünmeyen bir katkı sağlayan bu şölen Manisa'nın marka şehir olması yolunda da büyük önem taşıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Daşöz, Başkan Ergün ve MTSO Başkan Yardımcısı Coşkun, Manisa Alışveriş Şöleni'nin kurdelesini kesti.

FETTAH CAN KONSER VERDİ

Konser alanında düzenlenen mini yarışmayla vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Gecenin sonunda ise sevilen pop müzik şarkıcısı Fettah Can sahneye çıktı. 18 gün sürecek festival kapsamında vatandaşlar yapacakları 30 lira ve üzeri alışverişlerde alacakları çekiliş kuponları sayesinde çeşitli hediyeler kazanma şansı elde edecek. 2 Mayıs'ta Milli Piyango'nun gözetiminde ve noter huzurunda yapılacak çekilişle vatandaşlar 3 otomobil, 10 derin dondurucu, 10 televizyon, 10 çamaşır makinesi ve 10 kamera kazanacak.

EK,İK(AÖ/BT) - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Daşöz Yaşar Coşkun Cengiz Ergün Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title