Haberler

Alişan Görücü Evliliğine Sıcak Bakıyor

Güncelleme:

Alişan, yeni albümü 'Seni Biraz Fazla Sevdim' ile hayranlarıyla buluşmanın heyecanını yaşıyor.

'Seni Biraz Fazla Sevdim' isimli yeni albümünü çıkaran Alişan, arabesk müzikte İbrahim Tatlıses'in ardından lokomotif bir ismin yetişmediğini söylüyor. Ünlüler dünyasında artık tek dostunun şarkıcı Ceylan olduğunu belirten Alişan; hem yeni albümünü, hem de hakkında merak edilenleri GÜNAYDIN'a anlattı...

'Seni Biraz Fazla Sevdim' nasıl bir albüm oldu?

İki yıl aradan sonra albüm çıkarıyorum. Sanat hayatımın 11'inci albümü ama en çok emek verdiğim albüm oldu bu. Önceki albümlerim biraz aceleyle hazırlanmıştı. 'Var Ya', 'Ah Le Yar', 'İkimize Birden' gibi çok güzel şarkılar vardı ama genelde bir şarkı bulup üzerine albüm çıkarıyorduk. En fazla süren okumam bir hafta sürmüştür. Bu albüm için altı aydır stüdyodaydım. Repertuvar çok zor çıktı; Mert Ekren, Ceyhun Çelikten ve Hakkı Yalçın şarkılarının yanı sıra iki tane de türkü var albümde.

İMAJIM HAKAN AKKAYA'YA AİT

İmajınızdaki değişiklik de hemen göze çarpıyor...

Albüm fotoğraflarının styling'i için modacı Hakan Akkaya ile çalıştık. Hakan'a beni baştan ayağa değiştirmesini söylemedim; "Ortada 16 senelik bir adam var, biraz değişiklik yapalım" dedim. Albümün yapımcısı Polat Yağcı, bence Türkiye'nin en iyi prodüktörü. Ben onu hep rahmetli Hilmi Abi'ye (Topaloğlu) benzetiyorum. Aynı onun gibi hiç yerinde durmuyor, hep kafasında projeler dolaşıyor. Yenilikçi ve ileriyi gören biri Polat.

11'inci albümünüz olgunluk çağınızı mı yansıtıyor?

Tabii ki. Ben bugüne kadar şarkılarıma hiç kendim karar verememiştim. Prestij Müzik zamanında Hilmi ve Mahsun Abiler parçalara karar verir, ben de okurdum. Nasıl giyineceğime de hiç kendim karar veremedim. Bu albümde ilk kez kendi kararlarımı verdim. Bu tamamen benim istediğim bir albüm oldu. O yüzden diğerlerinden farklı... Arada boşa giden bir albümüm de oldu. Prestij Müzik'ten ayrılırken, son albümümü 15 günde çıkarmıştık. Bu bir dünya rekoru! 15 günde şarkıları bulup, okuyup, fotoğrafları çekip albümü çıkarmıştık.

ÜSTÜNE KOYARAK GİDİYORUM

O günden bugüne değişen ve değişmeyen taraflarınızı anlatır mısınız?

Aslında çok değişmedim. Karakterim aynı. Müzikal açıdan her geçen sene biraz daha üstüne koyarak gittim. Piyasayı daha fazla öğrendim. Türkiye'de müzik kültürü o kadar çabuk gelişiyor ve değişiyor ki... Bir yıl önce beğenilen şarkılar, bir yıl sonra beğenilmiyor. Çok çabuk tüketiyoruz; o yüzden her sene yeni bir şeyler katmamız gerekiyor.

Bu albümle hedefiniz nedir?

Dinleyici bizden ne istiyorsa, onu vermeye çalışıyoruz. Yaptığımız, ticari bir iş sonuçta... Hiç kimse albümü kendisi için yapmıyor. Değişime ayak uyduramayanlar gidiyor. Ben bu işe 17 yıl önce başladığımda çok fazla star vardı fakat şimdi bu starların hiçbiri yok.

ALLAH BANA YARDIM EDİYOR

Bu kadar yılın ardından "Ben artık starım" diyor musunuz?

Ben her zaman mütevazı olmaya özen gösterdim. Müzik derin bir okyanus; her gün yeni şeyler öğreniyorsun. Bir şarkı ile "Patladım, oldum" diyen ve kendini star zannedenler var. Allah bana hep yardım etti. Prestij Müzik'ten ayrıldıktan sonra tek başıma kaldım. Önüme 'Cennet Mahallesi' diye bir proje çıktı ve çok tuttu. O ara 'İkimize Birden' adlı albümü yaptım, şarkılar sevildi. Sonra sabah programı başladı, o da güzel gitti. Biraz da şans işi. Çok güzel sesin ve tipin olabilir ama bunların üçü bir araya gelse bile bir ışık ve şans lazım. Türkiye'de çok güzel sesi ve fiziği olan milyonlarca insan var ama herkes müzikten ekmek yiyemez. Herkes albüm yapabilir ama önemli olan, işin beğenilmesidir. İnsanlar seni talep ediyorsa başarılısındır.

#Sayfa#

Peki kendinizi oyuncu olarak görüyor musunuz?

Hayır, oyunculuk başka bir şey. Zamanla iyi bir dizi oyuncusu olabilirsiniz belki ama sinema gerçekten başka bir şey.

İdolüm dediğiniz İbrahim Tatlıses'le görüşüyor musunuz? Yeni albümünüzle ilgili görüşlerini aldınız mı?

İbrahim Abi'yle her zaman görüşüyorum ancak şarkılarımı kendisine dinletemedim. İbrahim Abi piyasada olmadığı için şu an bizim tarzımızdaki müziğin başı yok diyebiliriz. O, bizim lokomotifimiz; bizse vagonlarız... Bizim yaptığımız müziğin ortalıkta olmaması; pop müziğin ön plana çıkmasına neden oldu. İnşallah İbrahim Abi de bir an önce sağlığına kavuşur ve yeni bir albüm yapar. Bu ülke ve müzik dünyası için çok önemli bir ses ve çok önemli bir insan.

Yeniden dizilerde görebilecek miyiz sizi?

Ben kendi dalımdaki sanatçılar arasında en uzun süre dizide oynayan kişiyim. Toplam 350 bölüm dizi çektim. 'Cennet Mahallesi' başta olmak üzere, oynadığım tüm dizilerin hepsi uzun soluklu projelerdi. Benim tanınmam da zaten yıllar önce 'Aynalı Tahir' dizisiyle oldu. İleriki günlerde yine bir dizide yer alabilirim, bir sinema filminde de oynayabilirim.

ANEM HAMAMDA GELİN BAKIYOR

Ne zaman evleniyorsunuz?

Ne zaman kısmet olursa. Annem, her gün hamama gelin bakmaya gidiyor!

Nasıl bir eş arıyorsunuz?

Aradığım hiçbir şey yok aslında. Ne fiziksel, ne de karakter olarak belli bir özellik yok.

Görücü usulü evlenmek ister misiniz?

En güzeli görücü usulü bence. Annem ve babam da öyle evlenmiş. 39 senedir beraberler. Evliliğe, can yoldaşlarının bir araya geldiği bir kurum olarak bakıyorum. Eşin, en iyi arkadaşın oluyor. Cicim ayları çok sürmüyor...

YÖNETMENLİK YAPMAYAN BİR BEN KALDIM!

Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Emrah gibi sizin de yönetmenlik hayaliniz var mı?

Zaten bir ben kaldım! Mahsun Abi, bu işi ilk yapan kişiydi ve çok da güzel yaptı. Sonra Özcan yaptı, o da başarılı oldu. En son Emrah yaptı. "Beni diğerleriyle mukayese etmeyin" demiş Emrah; bence yalnış bir laf. Senin kulvarında bu işi yapan başkaları da varsa, elbette ki onlarla mukayese edilirsin. Bu işte çok eski de olsan, duayen de olsan; rakibinle aynı zamanda film yapıyorsan kıyaslanmaktan kurtulamazsın. Benim hiç yönetmenlik hayalim olmadı. Mahsun Abi'nin albüm de yapmasını isterim. Ben müziği daha çok sevdim ama yönetmenlik yapsam en kralını yaparım.

SANAT DÜNYASINDAN DOST EDİNMEM

Çağla Şıkel, Demet Akalın, Lerzan Mutlu ile küslükleriniz oldu. Bunların sebebi ne?

Bu camiada şunu öğrendim ki; maddiyat, dostluğun da, arkadaşlığın da önüne geçebiliyor. O yüzden hep güçlü ve biraz da gaddar olmak zorundasın. Ne kadar verici olursan, insanlar seni o kadar kullanır. Kendini kullandırmamak için gaddar olacaksın ama ben asla gaddar olamam. Bundan sonra daha dikkatli olacağım.

Bundan sonra sanat dünyasından dost edinir misiniz?

Benim tek dostum Ceylan... Her şeyimi anlatırım ona. Onun dışında bundan sonra sanat dünyasından dostum olacağını zannetmiyorum. Ben herkese maddimanevi yardım ettim ama artık aptallık yapmam.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

İbrahim Tatlıses Mert Ekren Türkiye Alişan Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title