Haberler

Alile Danışmanı: "Kaçış Evliliklerinden Sakınalım"

Huzurlu Aile Sohbetleri’nde konuşan Aile Danışmanı Saliha Erdim, "Biz elimizle çocuğumuzun huzursuz olmasını sağlıyoruz.

Huzurlu Aile Sohbetleri'nde konuşan Aile Danışmanı Saliha Erdim, "Biz elimizle çocuğumuzun huzursuz olmasını sağlıyoruz. Böyle olduğu zaman kaçış evlilikleri oluyor. O açıdan bizim birbirimizle ilgili değer üretmeye ihtiyacımız var" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği Huzurlu Aile Sohbetleri programı, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Programda Aile Danışmanı Saliha Erdim, Esenlerli kadınlara aile içi iletişimin nasıl olması gerektiğini anlattı.

"DEĞER ÜRETELİM"

İnsanların birbirlerinin olumlu yönlerini görmesi gerektiğini kaydeden Erdim, "Bizim iyi olmamızda her birimizin etkisi var. Birbirimizin olumsuz yönlerini değil olumlu yönlerini görelim. Mesela biz elimizle çocuğumuzun huzursuz olmasını sağlıyoruz. Böyle olduğu zaman kaçış evlilikleri oluyor. O açıdan bizim birbirimizle ilgili değer üretmeye ihtiyacımız var. Değer üretmek de değer vermekle başlar" dedi.

"ÇOCUĞU İTİBARSIZLAŞTIRMAYALIM"

Annelere çocuklarına verdiği değeri göstermelerini tavsiye eden Erdim, "Çocuğu nasıl büyütmemiz gerektiğini biliyoruz ama çocuğun zarar görmeden nasıl eğitileceğini bilmiyoruz. Ailede sevgi, değer görmeyen çocuklar bunu dışarıda arar. Çocuklarımızı itibarsızlaştırmayalım. Onun için çocuklarımızın bir rehberliğe ihtiyacı olduğunda eleştirmeden, yargılamadan, ona fikir sunan ifadelerle yaklaşalım" diye konuştu.

Erdim, programın sonunda Esenlerli kadınların sorularını da cevapladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esenler Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title