Haberler

Alibeyköylü Gençlerden İngilizce Romeo ve Juliet

Güncelleme:

Alibeyköy Anadolu Lisesi öğrencileri, Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde Shakespeare'in ünlü oyunu "Romeo ve Juliet"i canlandırdı.

Alibeyköy Anadolu Lisesi öğretmeni Oya Yıldız'ın hazırladığı gençler performanslarıyla seyircilerden tam not aldılar. Oyunda Romeo'yu Alibeyköy Anadolu Lisesi öğrencisi Doğuş Gürkan, Juliet'i ise Aybüke Kılıç canlandırdı. Alibeyköylü gençlerin, İngilizce olarak sergiledikleri ve büyük beğeni toplayan oyun, 5 Haziran Perşembe günü de yine Eyüp Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Romeo ve Juliet

İngiliz oyun yazarı William Shakespeare tarafından yazılmış bir oyundur. Yazarın en iyi bilinen oyunlarından biri olan Romeo ve Juliet sinemaya da uyarlanmıştır.

Oyunun ana konusu en yalın haliyle, aşk ölümü bile göze alır şeklinde özetlenir. Romeo ve Juliet, birbirine düşman olan iki ailenin çocuklarıdır. Karşılaştıkları ilk anda aşık olmuşlar. Juliet, Romeo'ya kavuşmak için ailesinin onayını alamayınca intihar etmeye karar verir. Rahibin yardımını alarak kendisini zehir içerek öldürmüş gibi yapar. Ancak Romeo döndüğünde, Juliet'in öldüğünü zanneder ve kendini bıçakla hançerleyerek öldürür.

"Aileleri düşman, engellere rağmen birbirinden vazgeçmeyen iki gencin imkansız aşk öyküsü"nü anlatan Romeo ve Juliet, dünya tiyatrosunun en önemli klasiklerinden biri olarak halen birçok ülkede profesyonel ve amatör gruplar tarafından canlandırılmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

William Shakespeare Doğuş Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title