Haberler

Aliağalı kadınlar Hasır bilezik satış mağazası açtı

Güncelleme:

Aliağa’da hasır bilezik ören kadınlar, şimdi de ürettiklerini kendi mağazalarında satacak. S.S ALTÜM KOOP, ELDANS satış mağazası düzenlenen törenle açıldı..

İzmir’in Aliağa ilçesinde 5 yıl önce kaymakam Emir Osman Bulgurlu tarafından gündeme getirilen Hasır bilezik örme projesinde yüzlerce ev hanımı aile bütçelerine gelir sağlar hale geldi. Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslarla başlatılan proje’de daha sonra kurulan S.S Aliağa Toplumsal Üretim, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanat Kooperatifi (ALTÜM KOOP) vasıtasıyla ürünler yurt içi ve yurtdışına satılmaya başlandı. Ortakları ev hanımları ve genç kızlardan oluşan ALTÜM KOOP, şimdi Aliağa İzmir Caddesi’nde açtığı ELDANS Hasır bilezik ve Takı Satış Mağazasıyla projede yeni bir aşamaya girilirken, büyük bir başarıya da imza atıldı.

Eldans Mağaza Açılışına büyük ilgi

İzmir Caddesi No: 21/A Aliağa adresinde açılışı yapılan ALTÜM KOOP Eldans takı satış mağazasının açılış törenine; Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Şoförler Odası Başkanı Osman Savran, Aliağa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Ticaret Odası meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Kooperatif ortakları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış Töreninde konuşan Aliağa Ticaret odası Başkanı ve S.S ALTÜM KOOP Başkanı Adnan Saka, “Kadınlarımıza imkan verilirse neleri başaracaklarının en güzel kanıtı Aliağa’da sürdürülen hasır bilezik örme ve takı kurslarıdır. Cumhuriyetimizin 85. yılının kutlandığı bir dönemde Türk kadınının ekonomide daha aktif ve üretken olabilmesinin yolu bu tür rasyonel projelerin hayata geçirilmesinden geçiyor.” Dedi.

ALTÜM KOOP Eldans Takı Satış Mağazasının açılışını Kaymakam Bulgurlu, Belediye Başkanı Tansu Kaya ve Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka birlikte yaptı. Kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve usta öğreticiler davetlilere ürünler hakkında bilgi verdi.

Cumhuriyet’in 85. yılında önemli bir adım

Açılışta konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Kooperatifimizde ev hanımları el emeği öğrenerek aile ve ilçe ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Burada üretilen ürünlerin satışı ve pazarlanması yapılacak. Bu çok önemli bir adımdır diye düşünüyorum. Kadınlarımıza imkan verilirse neleri başaracaklarının en güzel kanıtı Aliağa’da sürdürülen hasır bilezik örme ve takı kurslarıdır. Cumhuriyetimizin 85. yılının kutlandığı bir dönemde Türk kadınının ekonomide daha aktif ve üretken olabilmesinin yolu bu tür rasyonel projelerin hayata geçirilmesinden geçiyor. Bu projeyi 3 yıl önce Aliağa’nın gündemine getiren ve Halk Eğitim merkezi bünyesinde kurslar başlatan, Kooperatif kurulmasına büyük destek veren Aliağa Kaymakamı Sayın Emir Osman Bulgurlu’nun çabalarını asla unutmamak gerekir” dedi.

Tansu Kaya; “Aliağamız için çok büyük bir hizmet”

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da ; “Aliağa’ya ve Kooperatif Ortaklarına güzellikler getirmesini diliyorum. Aliağa Kaymakamımız Sayın Bulgurlu’nun himayelerinde, Sayın Ticaret odası başkanı Adnan Saka’nın ve Belediyemizin destekleriyle bu günlere gelen bu büyük sosyal proje ile gurur duyuyoruz. Bu projeye katkı koyan, gönül veren herkese iyilikler güzellikler getirsin. Aliağamız için çok büyük bir hizmet. hayırlısı olsun.”

Projenin fikri mimarı olan Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da yaptığı konuşmada “13 Ekim 2003’de göreve başladım. Bu proje düşüncesi 10 Kasım 2003’de ortaya çıktı. O dönemde ilk tespitim; Aliağa’daki ev hanımlarımız, genç kızlarımızın üretici olmak için büyük bir iradeye ve isteğe sahip olduklarını gördüm. Kadınların daha üretici ve ekonomiye katkı sağlayabilecek bir proje geliştirmek istedik. Projeyi uygulamak için Sayın Ticaret Odası Başkanımız Adnan Saka’nın katkılarıyla Trabzon’a giderek araştırmalara başladık. Oradan usta öğreticiler getirdik. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığımız kurslarla usta öğreticiler yetiştirdik. Yetişen usta öğreticiler yeni kursiyerlere eğitimler verdi ve Aliağa’da büyük bir üretici potansiyel oluşturduk. Bu aşamalardan sonra Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ve Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ALTÜM KOOP’u kurdular. Usta öğreticiler kooperatife ortak oldular. Eldans Markasını tescil ettirdiler. Şimdi AB’den önemli bir istihdam desteği fonundan faydalanmak için proje hazırladılar. Türkiye’de kadınlarla ilgili en önemli sosyo-ekonomik projelerden biri ne mutlu ki Aliağa’da başarılmıştır. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

“Eldans” adıyla markalaştılar

S.S ALTÜM KOOP, Türk Patent Enstitüsüne başvurarak “Ellerin dansı” anlamına gelen “ELDANS” markasını tescil ettirdi. Ev hanımları ve genç kızlar bundan böyle kooperatif bünyesinde ürettikleri el emeği ürünleri Eldans markasıyla yurt içi ve yurtdışında tüketicilerin beğenisine sunacak. Kooperatif Başkanı Adnan Saka, Yunanistan’ın Midilli adasında örneği olduğu gibi kooperatifin üretim portföyünü çeşitlendireceklerini ve pazarlamasına büyük önem vereceklerini söyledi. ALTÜM KOOP, AB fonlarından faydalanmak için hazırladığı kadın istihdamına yönelik projenin de sonuçlanmasını bekliyor. Projenin onaylanması halinde Kooperatifin yeni bir çok çalışmayı hayata geçireceği belirtildi.

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title