Haberler

Aliağa'ya 2 Adet Vakumlu Yol Süpürme Aracı

Güncelleme:

Aliağa için seferber eden Aliağa Belediyesi temizlik işlerinde kullanılan araç filosuna çevre ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıyan 2 adet 'Robot Fil' ekledi.

İlçede 10 ayrı bölgede 80 kişilik ekibiyle, her gün 3 Bin 500 çöp konteynırından günlük 65 bin kg çöp toplayan Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bünyesine kattığı 'Robot Fil' olarak adlandırılan teknolojik, vakumlu temizlik robotu sayesinde caddelerin ve sokakların temizliğini daha pratik bir şekilde yapılabilecek. Çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçen uygulama vatandaştan da büyük ilgi gördü.

20 LİTRE BENZİNLE 8 SAAT ÇALIŞIYOR

Kentin her noktasına temizlik yapacak olan benzinli robot filler 20 litre benzinle 8 saat boyunca çalışabiliyor. Maliyeti düşük olan yeni araçlar üç kişinin yaptığı işi tek başına yapıyor. Araçlar 40 kg çöp alma haznesine sahip. Araç sayısı 2 adet benzinli, 1 adet de akülü olmak üzere üçe çıkarılacak.

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜR VEKİLİ HANDAN ÇETİNER ŞİRİN: "ARAÇLAR ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE ÇOK FAYDALI OLACAK"

Yeni araçlar hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Vekili Handan Çetiner Şirin, "Yeşil alanlarda ve parke taşı döşenmiş yollarda el yordamıyla temizlik yapmak güç oluyor. Halk arasında 'Robot Fil' olarak bilinen vakumlu yol süpürme araçları bu zorluğu ortadan kaldırıyor. Bu araçlar kapalı mekân ve okul bahçelerinin temizliğinde gürültü kirliliği yaratmadan Aliağa'nın her köşesine girebilecek. Bu sayede araçlar çevre temizliğinde çok faydalı olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aliağa Belediyesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title