Haberler

Aliağa'ya 1 Milyon Fidan

Güncelleme:

Başkan Serkan Acar, Belediye Meclis Üyelerine hitaben yaptığı konuşmada; gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedeflediklerini söyledi.

Aliağa Belediyesi olarak kenti ağaçlandırma projesi kapsamında Muradiye Orman Fidanlık Müdürlüğü'nden ilk etapta 100 bin fidan alımını gerçekleştirdiklerini açıklayan Başkan Acar, "Hedefimiz 5 yıl içerisinde Aliağa'da 1 milyon ağaç dikmek, inşallah 5 yılın sonunda bu hedefe ulaşmış olacağız" dedi.

ALİAĞA'NIN 2015 BÜTÇESİNDE YATIRIMA 30 MİLYON AYRILDI

Aliağa'nın birçok sorunu olduğuna ve bu sorunların giderilmesi noktasında girişimlerde bulunarak çözüm yolları üretilmesinin önemine vurgu yapan Başkan Acar, şöyle konuştu: "Aliağamızın birçok mevcut sorunu var. Bu nedenle de 2015 yılı için bütçemize 30 milyonluk bir yatırım payı ayırdık. Bu yıl Aliağa'nın gelişimi, değişimi ve belediyecilik noktasında hiç kuşkusuz çok yoğun bir yıl olacak. Elbet yorulacağız. Ancak Aliağalı vatandaşlarımızı daha mutlu yaşatmak için daha modern, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir kent hedefimizi inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz"

2015 ALİAĞA'NIN ATILIM YILI OLACAK

2015 Yılının Aliağa'nın atılım yılı olacağını kaydeden Başkan Acar, sözlerine şöyle devam etti: "Aliağa'da 15 ay gibi bir süreçte ova yolları dahil olmak üzere 274 kilometre yol yapacağız. Yaklaşık 200 bin metrekare taş döşeyeceğiz. Parkı olmayan mahallemiz, aydınlatması olmayan sokağımız kalmayacak. Altyapı konusunda büyük şehir belediyesi ile ciddi bir çalışma içerisindeyiz.İlçemiz genelinde altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Bu konularda tüm hazırlıklarımızı yaptık.Bizim yegane amacımız Aliağa'ya hizmet etmek."

BÜYÜYEN ALİAĞA'NIN GELECEĞİ ŞİMDİDEN HAZIRLANMALI….

Aliağa'nın hem nüfus hem de yatırımlar noktasında çok hızlı bir şekilde geliştiğine dikkat çeken Başkan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:"Aliağa'mızın mevcut 82 bin nüfusu var.Bu rakamın 10 yıl içerisinde 225 bine çıkması bekleniyor.Bilindiği üzere Aliağa'ya yeni limanlar yapılıyor.Limanlarımız ile birlikte çok yoğun bir ağır vasıta trafiğimiz de oluşacak.Bizim çok hızlı bir şekilde Aliağa'nın geleceği için elzem olan projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Mevcut projelerimizin yanı sıra; demir yolları ve çevre yolu projeleri de var.Ayrıca bir kısım projeler de ihaleye çıkma noktasına gelmiş durumda.Bu bağlamda bizlere büyük görev düşüyor.Bizler Aliağa Belediyesi olarak ilçemizin geleceğini şimdiden hazırlamak zorundayız.Ben bu noktada gerekli kurum ve birimlerle görüşmelerimi yapıyorum.Bu yönde çok hızlı bir şekilde ulaşımla ilgili profesyonel bir ekipten yararlanmamız gerektiğini düşünüyorum.Aliağa'mızın geleceğini, 10 yılını, 20 yılını hatta 100 yılını hesaplamalıyız. Aliağa'nın ulaşım master planını belirleyip, yapılması planlanan projelerin üzerinde yeniden tartışmalıyız.Kurumlarla tekrar görüşmeliyiz. Aliağa'nın kaderini tayin edecek olan bu projeleri mutlaka masaya yatırmalıyız. Zira iş işten geçtikten sonra son pişmanlığın hiç kimseye faydası olmaz"

BAŞKAN ACAR'DAN HODRİ MEYDAN

Cuma Ovası - Aliağa İZBAN hattının Bergama'ya uzatılması projesinin gerçekleştirilmesi aşamasında ve sonrasında Aliağa'nın kaderini tayin edecek gelişmelerin yaşanacağını anlatan Başkan Acar, şunları söyledi: "İlçemizin tam ortasından yük treni ve hızlı tren geçecek. 3 tane ana caddemiz çıkmaz sokak haline gelecek. Yine bilindiği üzere her gün binlerce aracın geçiş yaptığı İzmir'i Çanakkale'ye bağlayan kara yolu da ilçemizin ortasından geçiyor.Öte yandan Aliağa'da gelişim Güzelhisar tarafında gerçekleşiyor. Bizler bu gelişmelere paralel olarak nüfus artışını, sanayileşmeyi ve konutlaşmayı göz önünde bulundurmalıyız. Bu bağlamda Bergama demir yolu projesinin gerçekleşmesi halinde ilçemiz tamamen ortadan ikiye bölüneceği gibi karşıdan karşıya geçişimiz de ortadan kalkacaktır. Bana göre Aliağa'nın önündeki en önemli problem budur. Kaldı ki Devlet Demir Yolları 'Ben demir yolumu yaparım, gerisine karışmam' diyor. Halbuki projenin gerçekleşmesi dahilinde yayaların ve araçların karşıdan karşıya güvenli geçişi önem arz ediyor.Bu anlamda alt ve üst geçitler noktasında alternatif projelerin üretilmesi gerekiyor. Örneğin eski garaj bölgesine battı çıktı yapmamız acil ve şart. Ancak tren projesiyle battı çıktı projesi çakışıyor. Bu nedenle de Devlet Demir Yollarının kararını ve ihalesini bekleyen kara yolları projeden uzak duruyor.Aliağa Belediye Başkanı olarak size taahhüt ediyorum ve özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne sesleniyorum; kara yollarından gerekli izinleri alın, ben 105 gün içerisinde hiçbir kurumdan 1 lira dahi talep etmeden bu projeyi hayata geçireyim.

MASTER PLAN ÖNERİSİ

Aliağa Belediye Meclisinde grubu olan siyasi partilere Aliağa'nın geleceğine adına birlik, dayanışma ve ittifak çağrısında bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, "Parti gruplarından rica ediyorum; Aliağa hepimizin. Herkesin farklı siyasi düşünceleri olabilir. Ancak halkı temsil ettiğimiz belediye meclisinde bizim partimiz yok. Burada bizim ortak derdimiz olan Aliağa var. Bu noktada yinelemek istiyorum; profesyonel bir ekip veya üniversiteler ile birlikte Aliağa için ulaşım konusunda bir master planı hazırlamalıyız. Bu konuda beraber hareket etmeliyiz. Ben, 'Birlikte hareket etmeye hazırız' diyenin belediye başkanı olarak peşine takılırım, arkasından giderim ve mücadele ederim. Kim Aliağa'da taş taş üstüne koyarsa, sorunlara çözüm üretirse basının karşısına çıkarım Allah razı olsun derim. Benim buradaki tek derdim Aliağa'dır" diye konuştu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aliağa Belediyesi Serkan Acar Muradiye Bergama Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title