Haberler

Aliağa Ticaret Odası (Alto) Üye Takibinde

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) yatırımlarına devam eden ve Aliağa sanayisine yenilikler getiren üyelerini yakından takip etmeyi sürdürüyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) yatırımlarına devam eden ve Aliağa sanayisine yenilikler getiren üyelerini yakından takip etmeyi sürdürüyor. Üye ziyaretlerini geleneksel hale getiren ALTO, yeni yatırım yapan ve yeni uygulamalarla Aliağa sanayisini ileri taşıyan üyelerini ziyaret ederek, teşekkür plaketi veriyor. ALTO Yönetim Kurulu Özkan Demir Çelik de bu kapsamda ziyaret edilip teşekkür plaketi verdi.

ALTO Yönetim Kurulunu Özkan Demir Çelik, ziyarete gelen ALTO yöneticilerine fabrikasını gezdirdi ve

yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Kalifiye

eleman bulmada yaşadıkları sıkıntıyı aşmak için geliştirdikleri model hakkında da bilgi veren Çelik, uyguladıkları modeli

şöyle anlattı: "Genel olarak fabrikaya teknik eleman alacağımız zaman büyük sorunlar yaşıyor, yeterlilik kazanmış eleman bulmakta sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntılardan yola çıkarak en azından kendi içimizde bazı sorunları çözebilmek için yeni eleman alımı yaptığımızda bu elemanı,

'Fidanlık' adı altıda oluşturduğumuz gruba dahil ediyoruz. Bu grup 6 ay boyunca somut görev üstlenmeksizin fabrikanın her biriminde ayrı ayrı izleyici olarak bulunarak işleyiş hakkında fikir sahibi oluyor. Böylelikle yeni personel 6 ay sonra kendisi için en uygun olabilecek, kariyer yapmak isteyeceği sahayı ya da alanı da kendisi seçmiş oluyor. 6 ay sonunda asli görevine başlayan personel artık fabrikanın hangi biriminde ne tür faaliyetlerin gerçekleştiğini biliyor ve hazır halde görevini icra etmeye, tecrübe kazanmaya başlıyor. Dolayısıyla bu 6 aylık program ile fabrika işleyişi konusunda bilgi eksiği olan veya yetersizliği olan personeli çalışma hayatına hazırlamayı başarıyoruz."

ALTO Başkanı Adnan Saka, Aliağa'nın planlamaya önem veren ve Aliağa'ya değer katan yatırımcılarla gelişmesi gerektiğini söylerken, hızlı gelişen Aliağa'da bu durumun bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Başkan Saka sözlerini şöyle sürdürdü: "Aliağa'nın hızlı gelişmesine paralel sosyal bazı sıkıntılar yaşanıyor. Hastanenin, yolların yetersizliği, okul ve eğitim alanlarındaki eksiklikler, sosyal yaşam mahallerindeki gereksinimler bu sıkıntıların başında geliyor. Peki biz yatırımcıdan ne bekliyoruz? En önemlisi çevreci olsun, istihdam sağlasın, ülke ekonomisine katkıları olsun ve bunların bir çıktısı olarak vergilerini Aliağa'dan yatırsın, Aliağa'nın planlamasında ve gelişmesinde etkili olsun, yeni yatırımlar yapsın. Bugün Özkan Demir Çelik'in firması yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. En son önemli yatırımlarından birisi çelikhanenin yapılması. Bu yatırımları için kendilerini tebrik ediyorum. Özkan Demir Çelik'in Aliağa Vergi Dairesi'ne bağlı olması ve vergilerini Aliağa'dan yatırması da ayrı bir artısı olarak karşımızda duruyor. Çelik Aliağa'da mesleki eğitimi de destekliyor, sosyal projelerde yer alıyor. Fidanlık adı altındaki uygulamaları da Aliağa sanayicisi adına bir yeniliktir, kendisini kutluyorum."

Ziyaretin sonunda Özkan Demir Çelik ve yönetimine mevcut uygulamaları ve yatırımları nedeni ile teşekkür eden Başkan Saka, teşekkür plaketini Özkan Demir Çelik ve Genel Müdür Yardımcısı C. Sezai Öncü'ye verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özkan Demir Aliağa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title