Haberler

Aliağa'da Kurban Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi

Güncelleme:

Vatandaşların Kurban Bayramı'nı, huzurlu geçirebilmeleri için tüm önlemleri alan Aliağa Belediyesi, belirlediği kurban satış ve kesim noktalarında gerekli düzenlemeleri yaptı.

Satıcıların ve alıcıların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanan kurban satış yerinde hijyen ve sağlık açısından da önlemler alındı. Kurban Bayramı süresince görev yapacak olan Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri ve veteriner ekipleri belgesi olmayan, sağlıksız ve hastalıklı hayvanların satışının önüne geçmek için bayram sonuna kadar denetimlerde bulunacak.

ALİAĞA'DA KURBAN KESİM ALANLARI VE FİYATLARI

İlçe kurban hizmetleri komisyonunca verilen karara göre vatandaşlar kurbanlarını; İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Mezbahanesi, Aliağa Belediyesi Tamir Bakım Atölyesi, Aliağa Belediyesi Çarşamba Pazar Yeri, Viking Evleri Meydanı, Yeni Şakran Mezbahanesi, Helvacı Mezbahanesi, Petkim Siteler Petkim İlkokulu Araç Yıkama Yeri, Petkim Siteler Lokal 3 Arkası Araç Yıkama Yeri ve Yeni Şakran E Grup Besi Çiftliği'nde kesebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait mezbahalarda kurban kesim tarifesi, birinci gün küçükbaş kurbanlıklar için 60 TL, büyükbaş kurbanlıklar için 200 TL, diğer günlerde küçükbaş için 50 TL, büyükbaş için de 180 TL olacak.

İzmir Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği ve İzmir Kasaplar Odası'nın ortak kararınca belirlenen ve Aliağa'da da uygulanacak fiyatlara göre; birinci gün küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 70 TL, büyükbaş kurbanlık kesim fiyatı 240 TL, diğer günler ise küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 60 TL, büyükbaş kurbanlık kesim fiyatı ise 220 TL olarak belirlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aliağa Belediyesi Kurban Bayramı Petkim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title