Haberler

Aliağa'da Çocukların Tiyatro Keyfi

Çocukları erken yaşta tiyatroyla tanıştırmayı amaçlayan ALBET Çocuk Tiyatrosu’nun ‘Üç İyi Arkadaş’ adlı oyunu, İzmir’in Aliağa ilçesindeki minik izleyicisinden büyük ilgi gördü.

Çocukları erken yaşta tiyatroyla tanıştırmayı amaçlayan ALBET Çocuk Tiyatrosu'nun 'Üç İyi Arkadaş' adlı oyunu, İzmir'in Aliağa ilçesindeki minik izleyicisinden büyük ilgi gördü.

Evrim Yaşar'ın yazıp yönettiği ve toplum kurallarını konu alan ve Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen tiyatro gösterisinde 8-9 ile 10 yaş grubundaki kursiyerler sahne aldı. Üç ayrı seans halinde gösterime sunulan oyuna aileleri ile birlikte gelen çocuklar bol bol kahkaha atarak keyifli bir gün geçirdi.

Aliağa Belediyesi Sanatevi'nin (ASEV) bünyesinde faaliyet gösteren ALBET Çocuk Tiyatrosu'nun hazırlayıp sunduğu oyunda; Erçil Güzlek, Emir Arslan, Ceylin Culum, Bensu Yılmaz, Sena Sude Dolutaş, Yağmur Elbir, Azra Cerhal, Furkan Doğan, Irmak Avcu ve Zehra Bermal Barlak rol aldı. Sahnedeki kursiyerin performansları profesyonel oyuncuları aratmadı.

"Tiyatroyu şiddetle tavsiye ediyorum"

Tiyatronun çocukların içlerinde sıkışmış olan özgüvenleri açığa çıkartma noktasında önemli bir sanat dalı olduğunu belirten ALBET Çocuk Tiyatrosu yönetmeni Evrim Yaşar, "Tiyatro, çocukların benliklerini buldukları, kendilerini fark ettikleri bir alandır. Çocukların, sosyal etkinlikler kapsamında tiyatroya gitmelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Küçük yaşta tiyatro ile tanışan çocuklar kendilerini geliştirme konusunda daha başarılı olabiliyorlar. 'Üç İyi Arkadaş' adlı oyunumuz bizim bu yıl ki ilk gösterimizdi. Salonda beklediğimizin üzerinde bir seyirci kitlesi vardı. Bunun karşısında öğrencilerimiz sahnede biraz heyecana kapıldılar. Bu oyun onlar için iyi bir tecrübe oldu. Onlarla beraber ben de bu heyecanı yaşadım" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title