Haberler

Aliağa'da Bir Ayda 20 Bin Kişi Tiyatro İzledi

Aliağa belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ramazan ayı boyunca 28 tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.

Aliağa belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ramazan ayı boyunca 28 tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. 20 bin kişinin tiyatro izlediğini açıklayan Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan, bir zamanların unutulmaz Direklerarası geleneğini Aliağa'da yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Aliağa Belediyesi kültür sanat etkinliklerinin bu yıl ikincisini düzenlediklerini, ancak geçen yıla göre etkinliklerin daha kapsamlı olduğunu belirten Severcan, "Geçen sene başlattığımız Ramazan Sohbetleri etkinliğimizi bu yıl iftar programıyla birleştirdik. Her gün birbirinden değerli sanatçıları ve tiyatro topluluklarını Aliağa'da misafir ettik. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesislerinde düzenlediğimiz ve bu yıl 42 bin vatandaşımızın yararlandığı iftar programlarımızın ardından Aliağalıları her akşam ayrı bir tiyatro oyunuyla buluşturduk. Etkinliklerimizi eski Ramazan geleneklerinden Direklerarası modelini esas alarak gerçekleştirdik" dedi.

Aliağa Belediyesinin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen tiyatro oyunlarını 250'si kombineli olmak üzere yaklaşık 20 bin kişinin izlediğini vurgulayan Severcan, şöyle konuştu: "Tiyatro oyunlarımıza Aliağalılar ile birlikte İzmir, çevre il ve ilçelerden de katılım gösterenler oldu. Menemen, Bergama, Dikili, Balıkesir ve Manisa'dan bile gelenler vardı. Bu anlamda sadece ilçe halkımıza değil çok farklı yerlerden gelen insanlara cevap vermiş olduk."

Aliağa'ya gelen sanatçıların ortak bir görüşte birleştiğini kaydeden Severcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Etkinliklerimizde yer almak üzere İstanbul'dan ilçemize gelen sanatçı büyüklerimiz, arkadaşlarımız 'Biz İstanbul'da bile bu kadar oyunu bir arada göremiyoruz' yorumunda bulundu. Bende aynı zamanda bir sanatçı olarak Aliağa'da gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin diğer yerel yönetimlere örnek olmasını insanların tiyatro ile buluşması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum."

ALİAĞA'YI RENKLİ GÜNLER BEKLİYOR

Ramazan ayının ardından 14 gün boyunca Sinema Günleri ile Aliağa'da kültür-sanat etkinliklerine ara vermeden devam ettiklerini anlatan Severcan, şunları söyledi: "Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosunda her akşam ayrı bir sinema filmini saatler 21.30'u gösterdiğinde Aliağalıların gösterimine sunuyoruz. Ancak etkinliklerimiz sinema günleriyle sınırlı kalmayacak. 4 Ağustos'ta caz festivali başlayacak ve 6 gün sürecek. Bu festivalde hem Türkiye'den hem de yurt dışından önemli isimleri Aliağa'da misafir edeceğiz. 27 Temmuz tarihinden itibaren dünya güzelleri gelmeye başlayacak. 15 Ağustos gecesi Miss Exclusive Of The World Uluslararası Güzellik Yarışması'nın finalini Aliağa'da yapacağız. Yarışma televizyondan canlı yayınlanacak. Güzellik yarışmasından sonra klasik Yeşilçam filmleri ile ilgili 1 haftalık bir gösterim olacak. Çok önemli, çok özel Yeşilçam klasiklerini Aliağalılarla buluşturacağız. Yeşilçam gösterimlerinin ardından yine muhteşem bir rock festivali olacak. Rock festivalinin ardından Aliağa'da kültür buluşmalarını gerçekleştireceğiz. Aliağa'da 15 Eylül'e kadar kültür sanat hiç durmadan devam edecek. Ayrıca, kış döneminde Aliağalılara olabildiğince güzel şeyler sunmaya çalışacağız." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aliağa Belediyesi Volkan Severcan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title