Haberler

Aliağa Belediyesi'nden Köyler İçin Kırsal Kalkınma Hamlesi

Aliağa Belediyesi, Aliağa'nın köylerinde kırsal kalkınma hamlesi başlatıyor.

Aliağa Belediyesi, Aliağa'nın köylerinde kırsal kalkınma hamlesi başlatıyor. Belediye, "Tarım ve Hayvancılığı destekliyor, Köylerimize can veriyoruz" projesine 10 Ekim Perşembe günü start verecek. Aliağa Belediyesi, İzmir Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal amaçlı Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP İzmir) ile protokol imzalayarak tarım ve hayvancılığı geliştirecek projelere başlayacak.

Aliağa Belediyesi ile Köy-Koop İzmir arasındaki Protokol, 10 Ekim Perşembe günü saat 10.00'da Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle imzalanacak. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ile KÖY KOOP İzmir Birliği Başkanı Muhittin Akbulut'un imza atacağı törene Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız da katılacak.

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

Aliağa Belediyesi, Köy-Koop İzmir Birliği işbirliğinde yapacağı çalışmalarla Aliağa'nın köy ve beldelerinde tarım ve hayvancılığı teşvik edecek. Proje kapsamında ilk olarak Ağaç aşılama, Hayvanların aşı ile döllenmesi ve iyi tarım uygulamaları gerçekleştirilecek. Projenin ilerleyen aşamalarında Sütün soğuk zincirinin korunması amacıyla tesis ve organizasyon oluşturulacak. Projeye göre Aliağa merkez ve köylerinde günlük 5 bin litre Süt soğuk zinciri korunarak bozulmadan işlenerek değerlendirilecek.

BAŞKAN OĞUZ: KÖYLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, köylerde tarım ve hayvancılığın giderek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek bu durumun köylerden göç başta olmak üzere çeşitli ekonomik ve sosyal sonuçları olduğunu söyledi.

Sosyal Belediyeciliği hayatın her alanına yaymaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Oğuz şöyle konuştu; Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği kırsal kalkınmaya yönelik hizmet üretiyoruz. Köylerimizde tarım ve hayvancılığı geliştirerek köyden göçü önlemek ve köylümüzün yaşam standardının yükselmesini istiyoruz. KöyKoop ile imzalayacağımız protokolle köylerimize birçok hizmeti sunabileceğiz" dedi.

ARAÇLARLA ULAŞIM SAĞLANACAK

Aliağa Belediyesi ile Köy-Koop İzmir arasındaki Protokol, 10 Ekim Perşembe günü saat 10.00'da Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle imzalanacak. Aliağa Belediyesi, İmza törenine katılmak isteyenler için 10 Ekim Perşembe günü saat 09.00'da Yeni Şakran Belediyesi önünden, Eski Helvacı Belediye Binası önünden ve Karakuzu köy meydanından birer otobüs kaldıracak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title