Haberler

Aliağa 'Ata'sını Anacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 77’nci ölüm yıl dönümünde yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa İlçesinde de anılacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 77'nci ölüm yıl dönümünde yurt genelinde olduğu gibi İzmir'in Aliağa İlçesinde de anılacak.

Aliağa ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı, 10 Kasım sabahı Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı görevlilerinin çelenkleri sunmaları ile başlayacak. Çelenk sunumunun hemen ardından saat 09: 00 itibariyle TRT yayını belediye hoparlörüne verilecek. Saatler Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği 09: 05'i gösterdiğinde ise Petkim, Tüpraş gemilerinden siren sesi verilecek ve ardından da saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunacak. Cumhuriyet Alanı'ndaki anma töreni Türk bayrağının yarıya indirilmesi ile sona erecek.

Anma programı saat 09: 45'ten itibaren Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak olan tören de günün anlam ve önemini belirten konuşmayı müdür yardımcısı Turgut Sarpkaya tarafından yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Aliağa İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title