Haberler

Ali Sabancı'dan Genç Girişimcilere Tavsiyeler

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu üyelerine çeşitli önerilerde bulundu.

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu üyelerine çeşitli önerilerde bulundu. Sabancı, "Bazı girişimler için zamana ihtiyaç var ama zamanı geldiğinde de onu birileri kapmış oluyor" dedi.

İzmir'de çalışmalarını Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) koordinatörlüğünde sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile düzenlenen toplantıda buluştu. Genç girişimcilerle tanışan Ali Sabancı, çalıştıkları şirketler ve yaptıkları girişimler hakkında da bilgi aldı.

Sabancı, gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunarak, çok ortaklıkla yapılacak projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ali Sabancı, "Birbirleriyle sık görüşen bir grup, genç girişimcinin kurduğu şirket. Kulağa gerçekten hoş geliyor; ancak işin içine para girince diğer hissedarlara hesap vermek zorundasınız. Herkesin eşit hissedar olduğu çok karar vericili şirketlere dikkat edin. Çok kafadan ses çıkınca iş sarmala gidiyor. Karar verici çok olunca yönetim kurulları şirket toplantısı değil taraftar toplantısı gibi olur" dedi.

"GİRİŞİMCİLİK İNSANIN İÇİNDE OLACAK"

TOBB Genç Girişimciler Kurulu'nun yola çıkış amaçları arasında farkındalık oluşturma ve rol model sayısını artırmanın da bulunduğunu hatırlatan Ali Sabancı, "Girişimcilik insanın içinde olacak. Şirket nasıl kurulur dokümanı hazırladığınız birinden fazla bir şey beklememek lazım. Sizlerin de örnek olmanız, örnek yaratmanız lazım. Rol model olma ihtimaliniz var. Mentor havuzu oluşturarak teknoparklardaki girişimcilere de destek verebilirsiniz. Dünyaya aile şirketlerini kuranların omuzlarından bakıyoruz. Onlara saygımız sonsuz ama şirketleri daha iyi yönetirsek geleceğe daha iyi şeyler bırakırız" şeklinde konuştu.

TOBB İzmir İl Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Selim Kacar da, toplantıda şöyle konuştu:

"Girişimcilik başkenti İzmir hedefimize yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla geleceğe yatırım yapıyoruz. Cevheri bulma yolundayız. Herkesin bir fikri var ama nasıl ilerleyeceğini bilmiyor. Biz bu kıvılcımı yakabilecek yeriz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pegasus Hava Yolları Ali Sabancı Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title