Haberler

Ali Özkan Projelerini Anlattı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediyenin icraat ve projelerini anlattı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediyenin icraat ve projelerini anlattı.

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, belediye başkan yardımcıları, meclis üyelerinin katıldığı Bursa Sharotone Otel'deki toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, son 6 aydaki tüm belediyecilik faaliyetlerinin detaylarını paylaşırken, Karacabey'in 3T vizyonunu içeren yeni logosu da tanıtıldı. Başkan Özkan, "Karacabey'imizi geleceğe taşımak hedefi ile 'mobil başkan' olacağımıza ve vatandaşımız için yerinde çözüm üreteceğimize söz vermiştik. Biz lafta değil, icraatta örnek alınan belediyecilik ortaya koymak istiyoruz. Biz kentimizin geleceğini önemsiyoruz. Onun için de tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Özkan'ın göreve gelmesinden bu yana Karacabey'de yaşanan değişim ve dönüşüm sürecini yansıtan kısa bir film gösterisi ile başlayan toplantıda, başkanlık döneminin yarısını tamamladıklarını hatırlatan Özkan, "Biz lafta değil, icraatta örnek alınan belediyecilik ortaya koymak istiyoruz. Bu nedenle hangi çalışmayı ortaya koyarsak koyalım hedefimiz ve bakışımız bu yönde" dedi.

Kırsal mahallelerde tek tip proje ile yapılaşma sağlamak adına örnek projeleri hazırladıklarını ve şimdi tüm kırsal mahallelerde aynı çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Özkan, "Karacabey bir muhtar kenti olacak dedik, şimdi tüm Türkiye'de muhtarlar yönetime aktif katılıyor. Karacabey Belediyespor, amatörden süper amatöre, oradan BAL ligine yükseldi. Desteği hiç bırakmadık. Biz "kentin en büyük birleştirici gücü spordur" dedik. Yaptığımız çok başarılı bir hamle ile takımızı 3. Lige taşıdık. Vatandaşımız ile bir araya gelmek için mobil başkanız dedik. Onu da örnek alanlar oldu. Halil İbrahim Sofraları ile her sabah sabah namazında vatandaşımız ile bir araya geldik. Ne güzel ki onu da farklı isimler ile yapan belediyelerimiz oldu. Tarımsal sanayi konusunda bir rapor hazırladık. Tüm Türkiye'de ses getirdi. Kanuni altyapı yeniden düzenleniyor. Bu gelişmeler bizleri işimize daha da motive ediyor" diye konuştu.

"Her şeyden önce net bir dille ifade etmek istiyorum ki finansmanı ve bütçesi güçlü belediye her zaman vatandaşına daha fazla hizmet sunabilen belediyedir" diyen Özkan, "Göreve gelir gelmez, hemen gelir kalemlerimizi arttırmak için mücadeleye başladık. Atıl durumdaki kiralanabilir alanlarımızı uygun hale getirerek kiraya verdik. Hastanemizin yanındaki eczane alanları ile 4 milyon TL'ye yakın gelir elde ettik. DSİ'nin alanlarını özel bir protokol ile kiraya vererek önemli miktarda gelir elde ettik. Tüm birimleri verimlilik esaslı tıpkı bir özel şirket gibi elden geçirdik ve verimsiz süreçlerimizi, satın alma süreçlerimizi iyileştirerek önemli ölçüde tasarruf elde ettik. Bu tasarruflarımızı Karacabey'e yatırım olarak döndürdük. Makine parkımız sadece bizim dönemimizde 18 yeni araç ile neredeyse tamamen yenilendi. Bütçe disiplinini getirdik. Tüm bu yatırımlara rağmen kasamızda hala ciddi anlamda paramız var" dedi.

Dönüşüm faaliyetleri tam gaz

Yapı güvenliği olmayan mevcut otoparkı yıkarak, ilçeye yeni bir otopark ve meydan kazandırmak için çalışmalara başladıklarını aktaran Özkan, "İlçe girişlerini güzelleştirme amacıyla hazırladığımız projeler için toplam 26 dönümlük alandaki dolgu çalışmalarını bitirdik. Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla başladığımız Yeniköy sahili rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyoruz. Açılan yeni tesisler, Lunapark, Mescit ve çevre düzenleme çalışmaları ile Atatürk Kültür Parkı'na işlerlik kazandırdık. Metruk binaları yıktık. Otoparklarda el terminallerini devreye aldık. İlçedeki tüm eski parkları yeniledik. Yeni parklar ile de mahallelere nefes aldırdık. Modern hayvan barınağımızı hizmete açtık, hayvan dostu Karacabey hedefiyle ilçede farkındalık oluşturduk. Her kırsal mahallemizde mutlaka bir eserimiz olacak hedefi ile imam evleri, düğün salonları, parklar, muhtarlık binaları, yol çalışmalarını yaptık. Salça makineleri, buzağı barınakları dağıttık. Kaldırım işgallerini ortadan kaldırdık. Bu konuda çalışmaya da devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesiyle birlikte, Mustafa Fehmi Gerçeker stadını 3. Lige yakışır hale getirdik. Tüm çöplüklerimizi rehabilite ediyoruz. Gündüz çocuk bakımevimiz bitti. Açılışını yapacağız. Leylek Master Planı çerçevesinde turizm konusunda önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Uluabat'ta inşa edilecek turizm tesisleri için dolgu yaparak kazandığımız 83 dönümlük alanı hazır hale getirdik. Burada büyük çaplı bir karavan parkı ve etkinlik alanları yapıyoruz. Yarım trilyondan fazla bir bedel ile yapılacak alanı ücretsiz yaptırdık. Turizmin parlayan yıldızı Eskikarağaç köyüne sahil yolu ve sosyal tesis inşa ettik… Leylek köyü algısı için Türkiye'de ve Avrupa'da çalışıyoruz. Karacabey'de ilk kez 'dağ bisikleti festivali' düzenledik. Fidan fide üretim istasyonunu kurduk. Peyzaj çalışmaları ile Karacabey'de dokunmadık nokta bırakmıyoruz. BUSKİ ile birlikte eski su sistemlerini tamamen yeniliyoruz. İlk göreve geldiğimizde her ilçede farklı olan su fiyatlarını ucuzlattık. Şimdi de BUSKİ'nin belirlediği fiyatlarda su kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ali Özkan, Eskikarağaç Leylek Köyü ile ilgili ilk defa kamuoyu ile paylaştığı müjdeli bir haberi de vererek; "Eskikaraağaç Bölgemizde leyleklerin üreme ve beslenme alanlarının iyileştirilmesi ve yerel sığır cinslerimizin korunarak doğal çevreyi iyileştirme konusunda AB'den bir projemiz fon almaya hak kazandı. 'Rengarenk Karacabey' projemizle eski panayırı modernize ederek tekrar hayata geçirdik. Karacabey'in yanı sıra komşu il ve ilçelerden de yoğun ilgi gördü ve sürekli olması için kendilerinden de talep geldi. Karacabey'in gizli cenneti olan ve keşfedilmeyi bekleyen longoz ormanlarını Türkiye'ye tanıtmak için etkinlikler düzenledik. Longoz maratonunu 15 Temmuz şehitleri için bu yıl ilk defa gerçekleştirdik. 'Ihlamur Kokulu Günler' etkinliği ile tam bir doğa harikası olan, dünyanın en büyük ıhlamur ormanlarının tanıtımını yaptık. Yeniköy ve Malkara'da sahil düzenleme projeleri ile yaz dönemi için bölgeyi keyif alınan bir hale getirdik. Karacabey'e 50 odalı, 4 yıldızlı bir otel kazandırmak için hazırlıklarımızı tamamladık, ihale aşamasındayız. Yeniköy'de butik otel projemiz hazır" diye konuştu.

Tarıma destek projeleri

"Düzenlediğimiz tarım fuarlarıyla sektöre ivme kazandırdık" diyen Başkan Ali Özkan; "Tarım fuarımız artık yerel değil ulusal fuarlar arasında yerini aldı. Türkiye'nin ilk tarım AVM'si Karacabey'de yükselecek. Tarım merkezi Karacabey'e yakışacak yeni hal binası için ihale aşamasına geldik. Kent içinde yer işgal eden tarım araçları için tarım park projesini tamamlama noktasına geldik. Trafiği rahatlatmak adına önemli kamu kuruluşlarını kent merkezinden yakın bölgelere taşıdık. Domates Çalıştayı ile tarımsal ürünler önceliklerimize yönelik stratejik bir toplantı yaptık. Bunu da ilk defa paylaşıyorum. Şeker pancarı konusunda bu tarz bir çalışmayı yürütüyoruz. Doğal şekerin üretimini teşvik etmek amacı ile pancar üretilen ilçeleri bir araya getiriyoruz. Bu konuda bir eylem planı oluşturacağız. Yaz döneminde ilçemize gelen mevsimlik işçilere ve çocuklarına da yüzme kursları gibi projeler geliştirdik" dedi. 'Sporcu dostu Karacabey' hedefine adım adım ilerliyoruz. İlçedeki 300 lisanlı sporcu sayısını iki yılda 23 kart artırarak, 7000 sporcuya çıkardık. TOFAŞ ile anlaşma imzaladık. Erkek basketbol takımından sonra kız basketbol takımını da kuruyoruz. Karacabey yetenek geliştirme kursları ile yılda 1200 kişiye eğitim verdik. KOSGEB ile girişimcilik kurslarını aralıksız devam ettiriyoruz. Dayı Karacabey Derneğimiz vasıtası ile 350 öğrenciye Burs verdik. 2016 yılında 2 farklı AB projesi ile gençlerimize yönelik eğitimler sağladık. Maker kavramının Türkiye'de yeni yeni duyulmaya başlandığı şu dönemde Tekno Çocuk atölyelerini biz kurduk" diye bilgi verdi.

Yeni yüzüyle Karacabey

"3d hedefimiz doğrultusunda doğum, düğün ve defin günlerinde vatandaşlarımızın yanında olduk" diyen Başkan Ali Özkan, "Tamamlandığında, ilçedeki istihdama büyük katkı sağlayacak TEKNOSAB çalışmalarına hız verdik. Karacabey'in geleceğini tüm dinamikler ile birlikte planlıyoruz. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışırken, Türkiye'nin önünü kesmeye çalışan dış güçlere ve onların maşalarına da Karacabey'den gür bir sesle milli iradeyi haykırdık. İşe başlarken zihniyet değişimini gerçekleştirdiğimiz ve ilçede sağladığımız birlik beraberlik ortamı ile hareket ettiğimiz Karacabey'imizin dış algısını da değiştiriyoruz. Şimdi görsel olarak da bir değişikliğe gittik. Karacabey Belediyesi'nin logosu, 3T vizyonunu kapsayan tarım, turizm ve teknoloji ile güncellendi. Artık Karacabey Belediyesi, yeni logosu ve yeni yüzü ile vatandaşlarımızın yanında" dedi.

Yapılan çalışmalarda kamu menfaatini ön plana aldıklarını aktaran Belediye Başkanı Ali Özkan, "Bu yüzden eleştirilere maruz kaldığımız dönemler de oluyor. Bunu da saygı ile karşılıyoruz. Burada muhalefet partilerinden tek beklentimiz eleştirilerin belediyecilik faaliyetlerimiz ile ilgili olması. Öyle bir eleştiri ile karşılaşıyoruz ki bahsedilen çalışma kanunla belirlenmiş ve belediyelerin tasarrufunda değiştirilmesi mümkün değil. Hatta sırf bu nedenle belediyelerin sorumlulukları konusunda bilgilendirmek için muhalefet partilerin temsilcilerini belediyeye davet ediyoruz. Umarım bu çağrımız kendilerine yeterli cevap olur. için de tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" açıklamalarında bulundu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Özkan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
title