Haberler

Ali Koç: Sadece Araçlarımızı Değil, Teknolojimizi de İhraç Ediyoruz

Samsun'da açılan Ford Trucks 4S bayisinin açılışına katılan Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Gururla söylemek istiyorum ki, sadece araçlarımızı değil artık teknolojimizi de ihraç ediyoruz" dedi.

Samsun'da açılan Ford Trucks 4S bayisinin açılışına katılan Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, "Gururla söylemek istiyorum ki, sadece araçlarımızı değil artık teknolojimizi de ihraç ediyoruz" dedi.

Ford Trucks'ın 2015'teki ilk 4S plazası Samsun'da açıldı. Ford Trucks Samsun Bayi Tunalar, müşterilerine satış, servis, ikinci el ve yedek parça hizmetlerini aynı çatı altında vermek için inşa ettiği 4S tesisini törenle hizmete açtı. Açılış törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Galatasaray eski As Başkanı Ergun Gürsoy ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Ali Koç, 2015 sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam 30 Ford Trucks tesisi ile hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.  Yeni 4S konseptli Ford Trucks bayi yatırımlarının, Türkiye'nin ticari gücü Ford Otosan'a güç kattığını belirten Ali Koç,  şunları söyledi:

"Biz şirketimize yeni yatırımlar yaparken, bayilerimizde bizimle birlikte yatırım yapıyor ve bu sayede kamyon bayi ağımız da giderek güçleniyor. Bugün bayilerimiz ağır ticari araç stratejimiz doğrultusunda başlattığımız Ford Trucks yapılanması için 125 milyon TL yatırım yaparak, eskiden ayrı çatılar altında yürütülen satış, servis, yedek parça ve ikinci el hizmetlerini 4S konseptiyle tek çatı altına topluyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz açılışımızla birlikte, Ford Trucks hizmeti veren tesis sayımız 24'e ulaştı. Bundan mutluluk duyuyor ve Ford Trucks işimizin geleceğine olan inancımızı güçlendiriyoruz. Koç Ailesi'nin birer ferdi olarak gördüğümüz bayilerimizle birlikte büyüyoruz."

1982 yılında başladıkları kamyon üretiminde bugün sadece araçları değil, teknolojilerini de ihraç ederek devam ettiklerini belirten Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzde 100 yerli mühendislik ve işçilik gücümüzle ürettiğimiz çekici ve kamyonlarımız ile bu araçlarımızda kullandığımız Ecotorq motorlar Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor. Gururla söylemek istiyorum ki, sadece araçlarımızı değil artık teknolojimizi de ihraç ediyoruz. Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin'de, 2013 Nisan ayında ağır ticari araç motorlarının üretimi için JMC firması ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladık. Arkasından 2014 Temmuz'unda yine JMC'ye bu kez komple kamyon üretimi için lisans verdik. Böylece Ford Trucks lisansı ile ağır ticari araçlarımız Çin pazarında da satılmaya başlanacak. Yine 2014 Aralık ayında, Ford ağır ticari araçların Rusya'da üretimi için Rusya'nın en büyük otomotiv üreticilerinden Avtotor Holding ile üretim işbirliği mutabakat anlaşması imzaladık." - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ford Otosan Ford Trucks Ali Koç Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title