Haberler

Ali Koç: Kızımın Sorusuna Verdiğim Cevap Beni de Tatmin Etmedi

Güncelleme:

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Seyahate gittiğinde evini oğluna emanet edince kızının "Niye ona emanet ediyorsun" sorusuna tatmin edici cevap veremediğini anlattı.

İş dünyasında kadının temsil oranıyla ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırma sonucuna dair konuşan Ali Koç kızıyla arasında geçen diyaloğu aktardı.

11 farklı sektörden Türkiye'nin büyük 102 şirketinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre, lider şirketlerde kadın temsil oranı yüzde 41 ile uluslararası oranların aşağısında yer aldı. Bu oranda finans sektörünün etkisi öne çıkarken, sadece finansta kadının temsil oranı yüzde 56, genel ortalamada temsil oranı yüzde 30 oldu. Rapora göre çalışan kadın oranı üst düzey yönetime çıktıkça azaldı, üst düzey yöneticilerde kadın temsil oranı yüzde 25'e, genel müdür düzeyinde ise yüzde 15'e düştü.

"ÜRETİM HATTINI KADINLARA VERDİK, VERİM ARTTI"

Haberürk'te yer alan habere göre; Konuyla ilgili konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, raporun ardından düzenlenen açık oturumda, kadınların işgücüne katılımının önemine işaret ederken Arçelik'ten örnek verdi. Koç, "Saffet diye bir arkadaşımız üretim hattını tamamen kadınlara vermeyi önerdi, bunun için çalıştı. Yaptık, verimlilik arttı, hata payı düştü. Biz de yeni hatlarımızı düzenledik" diye konuştu.

KOÇ'A KIZINDAN DERS

Koç, annelik görevi ve fiziksel unsurlar nedeniyle istihdamda kadın-erkek eşitliğinin tam olarak hiçbir zaman sağlanamayacağını, ancak yine de ulaşılabilecek en iyi sonuca ulaşmak için çalışmak gerektiğini kaydetti.

"CEVAP VERDİM AMA BEN BİLE TATMİN OLAMADIM"

Koç, bilinçsiz önyargılardan da bahsederek "Ben de kalıplarla yaşadığımı fark ettim. Her seyahate çıktığımda 8 yaşındaki oğluma 'Ben yokken ev sana emanet; annene, ablana sahip çık' diyorum. Kızım bir gün 'Niye hep ona emanet ediyorsun?' diye sordu. Cevap verdim ama ben bile tatmin olmadım" örneğini verdi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Koç Holding Türkiye Ali Koç Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title