Haberler

Ali İsmail Korkmaz, Ölümünün 2'inci Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'de dövülerek ağır yaralanan ve 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013'te 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 2'inci yıldönümündeki Hatay'daki mezarı başında anıldı.

Antakya Ekinci Mahallesi Mezarlığı'ndaki anmaya Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel, babası Şahap, ağabeyi Gürkan Korkmaz ve yeğenleri, Defne Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Yaman, Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice ve ağabeyi Adnan Cömert ile CHP'li eski Hatay milletvekili Hasan Akgöl katıldı. Oğlunun mezarına elini sürerek göz yaşı döken anne Emel Korkmaz, mezara çiçek de ekti. Ali İsmail'in kendi adını taşıyan yeğeni Ali Yusuf ise mezardaki çiçekle oynadı.

'BAŞKA ANALAR AĞLAMASIN'

Anma etkinliğinde kısa bir konuşma yapan Gürkan Korkmaz, büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Bizim için artık hayat karanlık maalesef. Ama biz bir nebzede olsa güçlü durabiliyorsak, bu sizlerin sayesindedir. Maalesef bu analar ağlıyor ama dileğimiz başka annelerin ağlamaması. Biz Ali İsmail'in anısını, onun hayat felsefesiyle, barışla aydınlık bir dünya hayaliyle devam ettirmeye çalışıyoruz. Temennimiz başka anaların ağlamaması, başka evlerin yıkılmaması. Çünkü Ali İsmail evimizin neşesiydi. Bundan sonra başka analar ağlamasın, başka Ali İsmailler, başka Abdocanlar, başka Ahmetler yitirilmesin. Biz başka anaların ağlamadığı bir dünya istiyoruz. İnanıyoruz ki o gün bir gün gelecek."

KATİL DAMGASIYLA YAŞYACAKLAR

Anne Emel Korkmaz ise; "Geliyorum sadece taşına toprağına dokunabiliyorum. Yeğenleri okula başlayacak, Ali Yusuf'u çok merak ediyordu, göremedi, Ama Ali Yusuf her gün amcasının fotoğraflarını öpüyor. Ama Ali bizimle de bizden sonra da yaşayacak bundan eminim. Sizler gibi iyi yürekli insanlar olduğu sürece bizim çocuklarımız yaşayacak. Ama o katiller, katil damgasıyla yaşayacak, sadece kendileri de değil çocukları da." - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title