Haberler

Ali İsmail Korkmaz'ın 4'üncü Duruşması Olaylı Başladı (4)

Savcıdan TUTUKLAMA TALEBİ Ali İsmail Korkmaz davasına verilen 1,5 saatlik aranın ardından devam edildi.

Savcıdan TUTUKLAMA TALEBİ

Ali İsmail Korkmaz davasına verilen 1,5 saatlik aranın ardından devam edildi. Korkmaz'ın yakınlarından Dönmez Korkmaz duruşma öncesinde söz alarak, "Her ne kadar daha önce katılma talebinde bulunmuş ve mahkemece reddedilmiş ise de bir önceki celse bulunmadığım duruşmada okunan belgelerde benim ismim geçmiştir. Benim zarar görmediğim ve acı çekmediğim iddia edilemez. Katılma talebimi yineliyorum" dedi.

Mahkeme başkanı savcıdan mütalaasını sordu. Savcı okuduğu mütalaada tutuksuz yargılanan sanık polis Yalçın Akbulut'un tutuklanması isteyerek şöyle dedi; "TÜBİTAK'tan alınan raporlara, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nun rapor içeriğine herhangi bir itirazımız bulunmamaktadır. Yargılamanın geldiği aşama itibariyle toplanan deliller karşısında esas hakkında mütalaa hazırlanması amacıyla duruşmaya ilk kez çıkılıyor olması ve dosyanın yoğun kapsamı gözetilerek dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı'na tevdiine, sanıklardan İsmail Koyuncu, Mevlüt Saldoğan, Ebubekir Harlar, Muhammet Vatansever ve Ramazan Koyuncu'nun atılı olan suçun niteliği, haklarında toplanan delillerin kapsamı, eylemlerinde temas eden yasaların alt ve üst sınırı nazara alınarak tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklardan Yalçın Akbulut'un üzerine atılı eylemlerin diğer tutuklu sanıkların eylemleriyle benzerlik göstermesi ve hukuki statülerinin uygunluğu karşısında tutuklu yargılama yapılmasına, karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa ediyoruz."

Avukatlar savcının mütalaasına bir şey eklemeyeceklerini söyledi. Baba Şahap Korkmaz sanıkların gerçek katil olduğunu söylerken, anne Emel Korkmaz, "Ben videoyu izleyemedim. 19 yaşına kadar büyüttüğüm çocuğuma tokat atamazken, bu katiller nasıl vurdu. Bu katillerin hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum" diye konuştu.

CİNAYET, BİR KALP İLACINA YIKILMAK İSTENİYOR

Korkmaz ailesinin avukatlarından Özlem Şenabay söz alarak, "Eziyet çektirerek vücudunu komple çürütecek, her tarafında dövülmesi söz konusudur. Mahkemenin bu hususu gözetmesini istiyoruz" dedi. Avukat Özgür Özlem Önder de Ali İsmail'in kalp rahatsızlığında kullandığı ilaca bu cinayetin yıkılmak istendiğini öne sürerek, "Ali İsmail'in 2008 yılından bu yana kalp rahatsızlığından bu yana kullandığı ilaçlar var ve bu ilaçlar bütün kalp hastalarında kullanılıyor. Kafatasında çene kemiğinde, elmacık kemiğinde, sol omuz kemiğinde kırık ve başına aldığı darbeyle beyin kanaması geçiren Ali İsmail'in bu ilaçları kullanması nedeniyle öldüğünü söylemek, trajediyle alay etmektir. Alçakça işlenen bin cinayettir ve bu cinayet bir ilaca yıkılmak isteniyor" diye konuştu.

Avukat Aykut Altınok da TÜBİTAK'ta incelenen görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunun kesinleştiğini ve bu raporlara itirazı olmadıklarını anlattı. Mahkeme başkanı, sanıklardan video görüntüleriyle ilgili düşüncelerini sordu.

TUTUKLU POLİS MEVLÜT SALDOĞAN: PSİKİYATRİST İSTİYORUM

Tutuklu yargılanan sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan tutuksuz yargılanmak istediğini belirterek, "Savunma makamının iddialarını kabul etmiyorum. Daha önceki ifadelerimde de, tutuklandığım duruşmada da aynı şeyleri söyledim. O gün 72 saattir görevde olduğumu, her türlü hakarete ve şiddete maruz kaldığımızın göz önünde tutulmasını ve psikiyatrist talep ediyorum. Adli Tıp Kurum'dan gelen raporda da herhangi bir değişiklik yapılmamış. 430 gündür tutukluyum. Kanser hastası çocuğum var. Devlet memuruyum ve kaçacak durumum yok. Yakınlarım da mağdur edildi. İki çocuğum ve eşim de ameliyatlık pozisyondalar. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi.

Tutuklu sanık Ebubekir Harlar, tek derdinin o gece eve gitmek olduğunu anlatarak, "Şahsın önüne geçip hemen bırakıyorum. Ondan başka birşey yapmadım. Bu da darp sayılamaz. Olaydan sonra da kimseye birşey yapmadım ve düşmanlığım yok. Benim tek derdim evime gitmekti. Polislerin isteğine de yardım ettim" diye konuştu.

Tutuklu sanık Ramazan Koyuncu da Ali İsmail Korkmaz'a bir şey yapmadığını söyleyerek, "Polisin durdur demesiyle o kişinin önüne geçip geri çekilmem bir olmuştur. Ana avrat küfrederek üzerimize koşarak geliyordu. Ben herhangi bir şey yapmadım. Suç işlemiş bir şey yapmış olsaydım o an beni gözaltına alırlardı. Tanık olacağıma, sanık oldum. Suçsuz yatıyorum, ailem perişan oldu" ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık İsmail Koyuncu kendilerinin günah keçisi ilan ettiklerini ve kader mahkumu olduklarını belirterek, "O akşam görevde olan devletin polisi bize o şahsı tutun dedi. Birini öldürmüş veya hırsız da olabilirdi. O kişi bana bıçak da sokabilirdi. Devlete olan saygımdan kaçan birini yakalamaya çalıştım. Başkası kahraman olurken, biz suçlu olduk. İnsanlara karşı saygım sonsuzdur. 12 aydır adam öldürmekle suçlanıyorum. Biz günah keçisiyiz, kader mahkumuyuz" dedi.

Tutuksuz yargılanan polis memuru Şaban Gökpınar ise, "Tanık ifadesi vermiştim, sanık durumuna düştüm. Olayla ilgili yakından uzaktan ilgim ve alakam yoktur. Kimseyi dövmedim, yardım etmedim" diye konuştu. Tutuklu sanık Muhammet Vatansever de görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını öne sürdü.

Tutuklama talep edilen sanık Yalçın Akbulut ise, "O Ali İsmail değil. Boyundan kilosundan teşhis edilebilir. TÜBİTAK raporunu kabul etmiyorum. Orada bulunmam dövdüğüm anlamına gelmiyor. Ben sadece kovalıyorum. Suçsuzum" dedi. Sanık Hüseyin Engin de beraatını talep etti.

SANIK AVUKATI: TÜBİTAK RAPORU EKSİK HAZIRLANMIŞ

Tutuklu yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan, Ali İsmail Korkmaz'ın arkadaşı Duygu Bolkuvvet ile olay günü birçok kez telefonla görüştüğünü, bu görüşmelerde Ali İsmail'in ilk gittiği hastanede verdiği ifade gibi eşya taşıdığını söylediğini anlattı. Avukat Mutlu Karayılan, Mevlüt Saldoğan'ın tutuksuz yargılanmasını talep ederek, "Dosyada deliller tam toplanmamışken, iddia makamının bu tutuklu yargılanmalarının devamı taleplerini kabul etmiyoruz. Adli Tıp Kurulu'nun raporu da öncekiyle aynıdır. Neredeyse kopyalanıp, yapıştırılmıştır. Hastanede beyin kanaması geçirmediği de tespit edilmiştir. Dövülen kişi Ali İsmail değildir. Ali İsmail olduğuna dair somut delil elde edilememiştir. Senaryoda da bu Ali İsmail dendi ve o Ali İsmail Korkmaz oldu. TÜBİTAK raporu da bu nedenle eksik hazırlanmıştır. Net olmayan görüntüler delil olarak mahkemeye sunulmuştur. Zaten sanıklarda kendilerini teşhis etmişlerdir. Ali İsmail Korkmaz'ın 2 Haziran'da telefonla görüştüğü Duygu Bolkuvvet'in tanıklığını istiyoruz. Ali İsmail Korkmaz, kullandığı ilaçtan ölmüş olabilir. Bu nedenle Mevlüt Saldoğan'ın tutuksuz yargılanmasını istiyoruz" diye konuştu. Diğer sanıkların avukatları da TÜBİTAK raporlarına itiraz etti. Sanık avukatlarının savunmalarının ardından duruşmaya ara karar verilmek üzere 20 dakika ara verildi.

TUTUKLAMA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından, 5'inci duruşmanın 26 Kasım'da yapılmasına, tutuklu yargılanan sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar'ın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ile tutuklanması istenen Yalçın Akbulut'un durumlarında değişiklik yapılmamasına karar verdi.

Mahkeme başkanı gerekçeli kararında Ali İsmail Korkmaz'ın yakınlarından Dönmez Korkmaz'ın duruşmalara müdahil olarak katılması isteğini, Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden rapor alınmasına ilişkin istekleri geri çevirdi. Heyet  sanık avukatlarının fotogrametri çalışması yapılmasının, tanık olarak daha önce ifadesi alınan Duygu Bolkuvvet'in yeniden dinlenmesinin reddini kararlaştırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Ebubekir Harlar Yalçın Akbulut İsmail Koyuncu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title