Haberler

Ali İsmail Korkmaz Davasında Yargıtay Kararı Bozdu

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından usulen bozulmasını değerlendiren ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, davanın yeniden görüleceğini hatırlatarak, kardeşinin ölümüne neden olanların kasten öldürme suçundan ceza alması gerektiğini söyledi.

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından usulen bozulmasını değerlendiren ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, davanın yeniden görüleceğini hatırlatarak, kardeşinin ölümüne neden olanların kasten öldürme suçundan ceza alması gerektiğini söyledi.

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından usulen bozulmasını değerlendiren ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, davanın yeniden görüleceğini hatırlatarak, kardeşinin ölümüne neden olanların kasten öldürme suçundan ceza alması gerektiğini söyledi.

Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'de dövülerek ağır yaralanan ve 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013'te 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 21 Ocak 2015'te karar çıkmıştı. Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın 'Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma suçundan' 10 yıl 10 ay, tutuksuz polis memuru Yalçın Akbulut'un 'Ölüme neden olma suçundan' 10 yıl, diğer tutuklu sanıklar İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'in 'Kasten yaralayarak ölüme neden olma' suçundan 6'şar yıl 8'er ay, Ebubekir Harlar'ın 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı yerel mahkemenin kararı, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından usul yönünden bozuldu. Yargıtay, polis memurlarının tahliye taleplerini de reddetti.

Kararı değerlendiren Ali İsmail'in Hatay'da yaşayan ağabeyi Av. Gürkan Korkmaz, kardeşinin polis ve fırıncılar tarafından dövülerek katledildiğini öne sürdü. Bu nedenle dava devam ederken sanıkların kasten yaralama ve ölümle sonuçlanmasından cezalandırılmasını istediklerini ifade eden Korkmaz, şunları söyledi:

"Biz mahkemenin verdiği bu kararı temyiz ettik. Çünkü burada bizim inancımız oradaki olayın kasten adam öldürme olduğu ve sanıkların kasten adam öldürmeden ceza almaları doğrultusundaydı. Yaptığımız bu itiraz sonucunda bugün Yargıtay kararını açıkladı. Yargıtay'ın vermiş olduğu karar aslında esasa girmeden usul yönünden yargılama usulü şeklindeydi. Yargıtay dikkat eksikliği ve birkaç eksik usulün olduğuna değinmiş. Şu anda bu noktada cezanın niteliği ve miktarı konusunda yorum yapamıyoruz. Aslında Yargıtay sanıkların, katillerin bu eylemi yaptığını, Ali İsmail'in ölüm olayının bu eylem sonucunda gerçekleştiği inancında olduğu ve bizimle aynı fikirde olduğunu gösteriyor. Dosya tekrar Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. O eksik usuller tamamlanacak. Bundan sonra mahkeme kararı verecek. Umarız Yargıtay'a gerek kalmaksızın yerel mahkeme kasten adam öldürmeden ceza verir. Yine en kötü ihtimalle aynı ceza verileceği inancındayız. Biz yine bu kararı aynı şekilde temyiz edeceğiz ve kasten adam öldürmeden ceza verilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz." - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Gürkan Korkmaz Yargıtay Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title