Haberler

Ali İsmail Korkmaz Davasında Olay Çıktı

Güncelleme:

Gezi olayları sırasında üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması bugün Kayseri'de görülüyor.

2 Haziran'da Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının ikinci duruşması, bugün Kayseri'de yapılıyor. Anne Emel Korkmaz'ın elinde oğlunun resmi vardı. Anne Korkmaz "Acaba (sanıkların) çocukları babalarına 'neredesin' diye sorduklarında ne cevap veriyorlar ? Biz '19 yaşında bir çocuğa kıydık, o yüzden hapiste miyiz' diyorlar. Bunu çok merak ediyorum, sormaya geldim" dedi. Bu arada davayı izlemek için başka illerden gelenler, 3 kez arandıklarını söyleyerek bir de Adliye önünde aranmak istenmelerine itiraz ettiler. Polis ile grup arasında bu itiraz sırasında arbede yaşandı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Adalet Sarayı ve çevresinde saat 05.00’ten itibaren polis geniş güvenlik önlemi aldı. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, çevre illerden gelenlerle birlikte bin 900 polis, 4 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve 1 helikopterin görev yaptığını söyledi. Duruşma dolayısıyla Adliye binasına çıkan Kocasinan Bulvarı Sümer Üst Geçit'ten itibaren, Erkilet Bulvarı Kaldırım Caddesi ve Barış Manço Caddesi'nin kesiştiği ışıklı kavşak arası saat 07.00'den itibaren araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

DİDİK DİDİK ARANDILAR

Adliye çevresi de bariyerlerle kapatılarak iki kademeli güvenlik bölgesi oluşturuldu. Davayı takip etmek için gelen gruplar, Kaldırım Caddesi'ndeki spor tesisleri önünde oluşturulan güvenlik noktasında aranarak birinci güvenlik alanına alındı. Duruşma salonuna girecek kişiler ise bu noktadan sonra ikinci bir arama noktasından geçerek Adliye binasına ulaşabiliyor.

ARBEDE ÇIKTI

Davayı izlemek için çeşitli illerden gelen gruplar, Kaldırım Caddesi'nden spor tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada aranmadan kendileri için ayrılan alana girmek isteyen gruptaki bazı kişilerle polis arasında kısa süre arbede yaşandı. Bölgeye gelene kadar 3 kez arandıklarını savunan grup temsilcileri ile polis arasındaki görüşmelerin ardından arama noktası kaldırıldı. Kendilerine ayrılan alana geçen gruplar, toplumsal olaylarda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu ve slogan attı.

ARAMA NOKTASI KALDIRILDI

Burada aranmadan kendileri için ayrılan alana girmek isteyen gruptaki bazı kişilerle polis arasında kısa süre arbede yaşandı. Bölgeye gelene kadar 3 kez arandıklarını savunan grup temsilcileri ile polis arasındaki görüşmelerin ardından arama noktası kaldırıldı.

SALONA ALKIŞLARLA GİRDİLER

Ali İsmail Korkmaz davası, bu dava için dönüştürülen konferans salonunda saat 09.40’ta başladı.  Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz, kız kardeşleri Melike Çakırkaya, Aylin Taktuk da ellerinde Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğraflarıyla Adliye girişindeki x-ray cihazlarından üstleri aranarak içeri alındı.

Duruşmaya Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel, babası Şahap, ağabeyi Gürkan ile tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar ile tutuksuz sanık polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut ve avukatları katıldı.

250 kişilik duruşma salonu tamamen dolarken, bazı avukatlar duruşmayı ayakta takip etti. Ramazan Koyuncu’nun avukatının davadan çekildiği belirtildi. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi salona alkışlar arasında girdi.

BERKİN ELVAN'IN BABASI DA DURUŞMADA

269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'da duruşmaya katılıyor. Baba Elvan, "Benim de oğlumu polisler katletti ben de müdahil olmak istiyorum" dedi.

Ahmet Atakan’ın kardeşi Zafer Atakan ile Mersin ve Balıkesir Barosu da davaya müdahil olup, yer almak istediklerini iletti. Ancak, savcı, suçtan doğrudan zarar görmedikleri için katılma taleplerini reddedilmesini istedi.

7 AYLIK ALİ YUSUF'UN DA MÜDAHİL OLMASI İSTENDİ

Duruşmada Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz kucağındaki 7 aylık oğlu Ali Yusuf Korkmaz'ın davaya müdahil olmasını istedi. Ağabey Korkmaz, "Oğlum hem amcasının adaşıdır hem de onun bayrağını taşıyacak kişidir. Aynı zamanda da ailedendir. Bundan dolayı davaya müdahil olmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, katılma talepleri için duruşmaya 5 dakika ara verdi. Daha sonra, CMK 237/1 maddesi gereğince taleplerin tamamını reddetti. Daha sonra sanıkların dinlenmesine geçildi.

CHP'Lİ VEKİLLER DE İZLİYOR

Duruşmaya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Gökhan Günaydın, Hüseyin Aygün, Candan Yüceer, Müslim Sarı, Musa Çam, Muharrem Işık, Nuriye Taş ile Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç ve CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ile katılıyor.

DAVANIN EN KRİTİK TANIĞI SANIKLARI TEŞHİS ETTİ

Duruşmada ilk olarak dinlenen isim, davanın en kritik tanığı Semih Berkay Yapıcı şunları söyledi: "Bir arkadaşımla Espark'a gittik. Protestocularla çevik kuvvet arasında çatışma oldu. Sonra TOMA ile çevik barikatı yıktı, herkes kaçmaya başladı. Kız arkadaşımı evine bıraktım ve eve gitmeye çalıştım. Tanımadığım bir kişiyle  fırının olduğu sokağa doğru yürüdük. Sarhoş iki kişi vardı, biber gazı sıkılınca korunmak için fırına girdim. İçeride iki polis ve fırıncılar vardı. Dışarı çıkmak istedim, yine gaz atılınca geri girdim. Bir süre sonra çıkıp eve gitmek istedim, sokaktan 'yapmayın, etmeyin' sesi geldi, Polis Selçuk Bal ile elinde odun bulunan Serkan Kavak bir kişiyi darp ediyorlardı. Bu kişi kurtulup kaçtı sonra. Fırının karşısındaki pasajda saklanan Serkan Kavak bana 'sen kaç, ben çıkacağım' dedi, sonra odunla fırladı. Ali İsmail ile Doğukan Bilir koşarak geliyorlardı. Arkalarından Hüseyin adlı polis kovalıyor, 'tutun' diye bağırıyordu. Doğukan'ı polis Hüseyin ile Serkan Kavak darp ettiler. Doğukan çömeldi, Serkan yardım bahanesiyle onu darp etmeye devam etti."

ANLATIRKEN AĞLADI

Tanık Yapıcı ifade verirken, Ali İsmail'in düşürüldüğünü, kafasına polis Mevlüt Saldoğan tarafından defalarca tekme atıldığını ve bilincini kaybettiğini söylediği anlarda durdu, gözyaşlarını tutamadı, su verildi.

ANNE KORKMAZ: ALLAH KORKUNUZ YOK MU?

Tanığın bu anlatımları sırasında Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz sanık polise dönerek "Allah korkunuz yok mu sizin?" diye bağırdı.

"ALİ'NİN KAFASINA DEFALARCA VURDU''

Tanık Yapıcı daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Ali İsmail'i fırın çalışanlarından biri dengesini bozarak yere düşürdü. Ali İsmail'i polisler, fırıncılar herkes yerde darp etti. Polis Mevlüt Saldoğan, Ali İsmail yerdeyken defalarca tekmeledi. Kafasına defalarca vurdu, son kez yüzüne tekmeyle vurunca Ali İsmail bilincini kaybetti. Yakından baktım Ali İsmail'e, gözleri kapalıydı. Sonra Ali İsmail birden ayağa fırlayıp kaçmaya başladı. Arkasından ilerideki sivil ve polislere 'çevirin, çevirin' diye bağırdılar. İleride polisler bir kez daha yakalayıp, ikinci kez darp ettiler. Elinde budaklı odun olan sivil şahıs da darp edince, polisler "başımıza iş açacaksın" dediler. Polisler bu kez bacaklarına vuruyorlardı. Kalktı ve üçüncü kez darp edilerek gözden kayboldu Ali İsmail."    

SANIKLARI TEK TEK ELLE İŞARET ETTİ

TanıkYapıcı, Mevlüt Saldoğan'ı albümden teşhis etti. Ali İsmail'i darp eden polisi de teşhis etti. Tanık, sanıkları elle göstererek teşhis etti. Yapıcı, fırıncı Ebubekir Harlan'ı ise Ali İsmail'e çelme takıp düşüren kişi olarak teşhis etti.

Tanık Semih Berkay Yapıcı, ifadesinin ardından mahkeme salonundaki sanıkları yüzünden teşhis etti. Tanık Yapıcı, sanıklardan Mevlüt Saldoğan, Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar’ın Ali İsmail’i darp edenler, Ebubekir Harlar’ın Ali’yi yere düşüren, fırıncılar İsmail Koyuncu ile Ramazan Koyuncu’nun da dövenler arasında olduklarını teşhis etti.

DAVADA KÜFÜR GERGİNLİĞİ

Yapıcı’nın Ekşi Sözlük’ten paylaştığı olay gününü anlattığı sözleri okunurken ortalık birden karıştı. Polislerin, olay anında Ali İsmail Kormaz için ‘Sen hala burada mısın o….u ç….u’ şeklinde küfür ettiğinin nakledildiği cümlenin okunduğu sırada Kormaz’ın avukat abisi Gürkan Korkmaz ayağa kalkıp sanıklara dönerek “Kim o…u ç….u?’ diye bağırdı. Av. Korkmaz daha sonra kısa süreliğine salondan çıkartıldı.

45 DAKİKA ARA

Müdahil avukatların talebi üzerine, ekmek fırınının güvenlik kamerasından alınan ve cihaza format atılmadan önce yedeklenen görüntüler izlettirildi. Tanık Yapıcı, teşhislerini bir de görüntüler üzerinden tekrarladı. Daha sonra mahkemeye 45 dakika ara verildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali İsmail Korkmaz İsmail Koyuncu Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500

Yorumlar (52)

esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

BURAKCANI unutmayacagiz !!!!!!!!!!!

148
3
yanıtYanıtla
dindarCandtoxin@gmx.de:

Ali İsmail Korkmaz ida burakcanida unutmayacagiz ikiside genc yaslarinda akp nin yanlis politikasi yüzünden aramizdan ayrildilar bir müslüman olarak bu iki genci birbirinden farki yok benim icin ikisinede Allah rahmet eylesin ve mekanlar cennet olsun.

yanıt0
yanıt0
malazgirtvgd@web.de:

Bu ülkenin en büyük sorunu aleviler, kürtler, ateistler. Hepsi kommunist zaten...

58
50
yanıtYanıtla
adıyamanlıeren.can4409@yandex.com:

senin gibi düşünenleri bu ülkede nasıl barındırıyorlar.senin yerin ayrı dünyalarda.ot gelmiş sap gideceğe benziyorsun.

yanıt0
yanıt0
sonInsanbirolberlin@gmx.de:

malazgirt bu ülkenin en büyük sorunu fasiszm ve yobazlik bu ikisi olmazzsa ne kürtlerlene alevilerle nede komunistlerle sorun olur.

yanıt0
yanıt0
Konstantin in çocuklarıfulya_hazr@hotmail.com:

Şunlara bak kamerayı görmesinler hemen reklam moduna giriyorlar çocuğun o kadar masumsa eğer o soruları polislere değil orda davayı izlemeye gelen vekiller sor ordaki vekillerin hepsinin senin çocuğun yaşında çocukları var senin çocuğun elinde molotof sopayla Sapanla molotof la polise saldirirken vekillerin çocukları neredeydi onu bir sor bakalım sizin çocuklarınız neden sokağa çıkmadı diye bi sor bakalım ne cevap verecekler anneymis cocugunun katili sensin

40
20
yanıtYanıtla
esas ataturkcuyobaz112@gmail.com:

ermeni rum dhkpc hepsi orda yine

43
15
yanıtYanıtla
BERAATsherlockholmes333@hotmail.com:

Çocukların ölümlerine sessiz kalanlar ve hainlikle suçlayanlar sen git kapitalist hırsızları savun !! 1 Çocugu 6 kişi döverek öldürüyor ama devlet hiçbirşey yapmıyor ama buna karşı çıkanlar hainlikle suçlanıyor !

22
35
yanıtYanıtla
ŞAHİN MORKOÇmorkocsahin@gmail.com:

POLİS 1 KERE DE ARAR 5 KERE DE ARAR. BUYURUN GEÇİN Mİ DİYECEKLER Dİ

42
12
yanıtYanıtla
FANATİKmurat_direkci80@hotmail.com:

BUNLAR TAM TIMARHANELİK OĞULLARINIZI PROVAKATÖR CEHAPELİLER ÖLDÜRDÜ.GİDİN ONLARA HESAP SORUN!TABİ SİZDE BİRAZ UTANMA VARSA..

43
10
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title