Haberler

Ali İsmail Korkmaz Davasında Flaş İddia

Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada, Ali İsmail Korkmaz davasında duruşma salonuna silahla girdiği iddia edilen şahısla ilgili olarak, “Şahsın üzerinden silah çıkmamıştır” denildi.

Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada, Ali İsmail Korkmaz davasında duruşma salonuna silahla girdiği iddia edilen şahısla ilgili olarak, “Şahsın üzerinden silah çıkmamıştır” denildi.

Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında ölen Ali İsmail Korkmaz’ın davası eski adliye binasında sürdüğü sırada üzerinde silah bulundurduğu iddiası ile üzeri aranan ve mahkemeden uzaklaştırılan kişi ile ilgili olarak Kayseri Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“3 Şubat 2014 günü saat 09.15’de başlayan Ali İsmail Korkmaz’ın davasının görüldüğü duruşma salonu içerisinde silahlı bir şahsın bulunduğu bilgisinin alınması üzerine yapılan incelemede, şahsın tutuklu polis memurunun yakını olan ve halen uzman çavuş olarak görev yapan, izinli olduğu dönem içerisinde duruşmayı izlemeye gelen İ.K. olduğu tespit edilmiştir. İçeride duruşmayı takip eden bir bayan avukatın şahsın üzerinde bulunan cep telefonuna kıyafetinin üzerinden dokunarak silah olduğunu zannetmesinden sonra İ.K., polis ve avukatlar nezaretinde derhal duruşma salonundan çıkartılarak yan tarafta bulunan odada üst aramasından geçirilmiştir. Adı geçen kişi üzerinden silah çıkmamıştır. Kendisine zati tabancasının nerede olduğu sorularak, ev adresinde olduğunu ifade etmesi üzerine evinde yapılan aramada silahının evinde olduğu tespit edilmiştir. Silahlı olarak duruşma salonuna giriş yapıldığı yönündeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.”

ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASINDA SANIKLARIN İFADELERİ TAMAMLANDI

Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanıkların ifade işlemleri tamamlandı.

Eskişehir’de geçtiğimiz yıl 2 Haziran’da Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve hastanede 38 gün sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın eski adliye binası 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında sanıkların ifadeleri alındı. Sanık İ.K. ifadesinde, “Orada ben esnaftım. Saat 23.00 sıralarında eylemci grup benim fırınımın olduğu sokağa girdi. Bana ‘Gaz yedik, dükkanınıza girebilir miyiz?’ dediler. Ben kabul ettim. Daha sonra gençler teşekkür ederek gitti. Ben amcamın oğlu Ramazan K’yı aradım. Çıkan olaylardan dolayı otobüs olmadığı için araçla almasını istedim. Muhammet ile Ramazan beni almaya geldi. Ben dükkandan çıkıp olaylara bakıyordum. Önce polisler beni de eylemci zannetti. Ben fırıncıyım deyince beni bıraktılar. Benim Sanayi Sokak’ta görülmemin nedeni iş yerimin orada olmasıdır. Daha sonra Beşik Otel’de bağırmaları duydum. İçlerinden birisi bize doğru koşuyordu. Arkasında 3-4 tane sivil polis vardı. Polisler bizi görünce tutun dediler. Kimin bize bağırdığını bilmiyorum. Bizde tutalım diye harekete geçtik. Benim o gence bir temasım olmadı. Ben herhangi bir şekilde vurmadım, kenara çekildim. Polis o şahsa ‘Kardeşim ne duruyorsun? Evine git’ dedi. O şahsın polise küfür ettiğini hatırlıyorum. Polis ‘Kalk git’ dedi. O şahıs yine küfür edince o sıra benim sırtım dönük olduğu için ne olduğunu görmedim. O şahıs bize dönüp küfretti. Biz ne arkasından koştuk ne de müdahalede bulunduk. Elimde sopa varsa bana en ağır cezayı verin. Ben esnafım. İşimle, gücümle uğraşıyorum. Bu olaylardan sonra cezaevine düşünce ailem fırınımı devretti. İtibarımı kaybettim. Asıl mağdur ben oldum. Benim o gence bir temasım olmadı” dedi.

Hakimin fırınındaki harddisklerin silinmesi ile ilgili sorusu üzerine sanık İ.K., “Benim delil yok etmeye ihtiyacım yok” cevabını verdi.

Sanık E.H. ise, “Ben olay günü nişanlımı evine bıraktım, evime dönüyordum. Fırının bir arka sokağında indim. Harman Fırını’nı geçtikten sonra eylemcilerin olduğunu gördüm. Ayağıma gaz bombası geldi. Bende Harman Fırını’na gidip korktuğumu ve burada kalmak istediğimi söyledim. Tamam dediler. Olay sırasında olay yerine beyaz bir araba geldi ve gitti. O sırada ‘Yakalayın’ diye bir ses geldi. Şahıs bize doğru koşarken çelme taktım düşmedi. Sonra şahıslar geldi, vurdu. Daha sonra polisin vurup öldüreceğini bilmiyordum. Ben o şahsın ne yaralanması için ne de incinmesi için önünü kesmedim. O da bir vatan evladıdır. Yerde yatan Ali İsmail Korkmaz olsun ya da olmasın benim bir kastım yok” diye konuştu.

Sanık E.H.’nin “Daha sonra polisin vurup öldüreceğini bilmiyordum” sözleri üzerine salonda bulunan Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz fenalık geçirdi.

Davada yargılanan sanık M.V. ise, “Olay günü polisler eylemcileri dağıtmaya çalışıyordu. Bizde olayı merakla izliyorduk. 4-5 polisin bir genci kovaladığını gördük. Bize durdurun dediler. Ben devletin polisinden kaçan bir şahsı polise teslim ettim. Benim bu şahsa bir kastım yoktur. Ayağımı salladım, döndüğümde yerdeydi. Biz olay yerine İsmail K.’yı almak için gitmiştik” diye konuştu.

Bir diğer sanık R.K. da, “Olay gecesi ben Muhammet ile oturuyordum. İsmail K., ‘Ben gelemiyorum, olaylar çıkmış, araba varsa gelin beni alın’ dedi. Olay yerine vardığımızda eylemciler taş ve molotof kokteyli atıyordu. Bizde merak içinde bakıyorduk. Dışarı çıktık. Beşik Otel’den bağırtı sesi geldi. ‘Tutun’ diye bağıran 2-3 kişi gördük. Bizde ani şekilde önlerini çevirdik. Yaklaştık. Şahıs kendini yere attı. Yerde ‘O… çocukları falan’ dedi. Ben şahsı tanımam. Sonra polis memuru geldi ve şahsa 2-3 tekme attı. Ben şahsa bir şey yapmadım. Ben işinde gücünde bir vatandaşım ve suçsuzum. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Duruşmaya karar verilmek üzere ara verildi.

ALİ İSMAİL KORKMAZ’IN BABASI ŞAHAP KORKMAZ:“BENİM OĞLUMA KASITLI OLARAK DAVRANILMIŞ”

Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, “Benim oğluma kasıtlı olarak davranılmış. Pusu kurulmuş ve öğrencilere saldırmışlar” dedi.

Kayseri’de Eski Adliye binasındaki 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, “Benim oğluma kasıtlı olarak davranılmış. Pusu kurulmuş ve öğrencilere saldırmışlar. Bir vahşet ve cinayet var. Ali İsmail Korkmaz birkaç darbe yedikten sonra kaçıyor. Polisler yakalayın talimatı ile yakalamışlar. Sopalarla dövmüşler. Hastaneye gittiğimizde her yeri morluklarla dolu idi. 3 tane dişi dökülmüştü. Gözleri mosmordu, gözlerini açamıyordu. Hastaneye gittiğimizde içimiz sızladı. Bunu yapan bir insan olamaz. Ona saldıranlar vahşi birer yaratıktır. Ali İsmail küfretti diyorlar. Ben oğlumun ağzından 19 yaşına kadar kötü bir söz duymadım. Ali İsmail huzurevlerini, kimsesizleri ziyaret ederdi. Yüreği iyilik dolu bir kişiydi. Ben elinizi vicdanınıza koyun, adil bir yargılama göstermenizi rica ediyorum” dedi.

Korkmaz’ın konuşmasının ardından bazı avukatlar gözyaşı dökerken, bazıları da alkışladı.

“ALİ İSMAİL VATANSEVER BİR ÇOCUKTU”

Davada konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da, “Benim oğlum 19 yaşında katledildi. Ben Ali İsmail için ayakta durup hesap soracağım. Hangi biriniz bu savunmalara inandı. 8 aydır ben kan ağlarken bu ifadelere güldüm. Ali İsmail gerçekten vatansever bir çocuktu. Köy okullarına kitap götüren, yaşlılara kitap okuyan biriydi. Maalesef katiller oğlumu elimden aldı. Sanıkların avukatları ellerini vicdanına koyup öyle savunma yapsınlar” diye konuştu.

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ise, “O sokağa kim girerse girsin onu öldüreceklerdi. Sokağa kardeşim girdi, onu öldürdüler. Bu canilerin hak ettikleri cezaların verilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASI 12 MAYIS'A ERTELENDİ

Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davası, eksik belgelerin tamamlanması gerekçesiyle 12 Mayıs tarihine ertelendi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıkların beyanları alındı. Sanıklar tahliyelerini talep etti. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti verdiği kararda, duruşmada çekilen ses ve görüntülerin çözüldükten sonra zapta geçirilmesine, sanıkların kullandıkları cep telefonlarının tespiti için TİB'e yazı yazılmasına, TÜBİTAK'a gönderilen yazının cevabının beklenmesine, bir kısım tanıkların dinlenmesine, tutuklu sanıklar M.S., İ.K., R.K., E.B.H. ve M.V.’nin tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklar Y.A., Ş.G. ve H.E.’nin tutuklanmasının reddine karar vererek, tutuksuz sanıklara duruşmaya katılım zorunluluğu getirdi. Duruşma 12 Mayıs tarihine ertelendi.

KAYSERİ'DE GÖRÜLEN DAVA SONA ERDİ

Kayseri’de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının ardından bir açıklama yapan Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, “Ali İsmail’in ciddi bir duruşması oldu” dedi.

2 Haziran’da gezi olaylarında yaralanıp 38 gün sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görülen ilk duruşması sona erdi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Korkmaz ailesinin avukatı Ayhan Erdoğan, “Bugün Ali ismail’in ciddi bir duruşması oldu. Sanıkların gerçekten kurtulma ümidinin olmadığı delillerde faillerin gerçekten ilişkili olduğu ciddi delillerin olduğu mahkemede ortaya çıktı. Hatta tutuksuz sanıkların tutuklanması gerektiği en azından savcılık makamınca bir intiba doğdu. Bizim kanaatimiz savunma olarak mutlaka bu yargılamanın sonunda burada ki faillerin hüküm giyeceği ancak bunlarla sınırlı kalmak zorunda değiliz ancak bunları azmettirenler var. Bunlarıda mutlaka yargı önüne koyacağız” dedi.

Aile avukatlarından Hüseyin Aslan da, davayı 150 avukatın takip ettiğini söyledi. Aslan, “4 parçadan oluşturulan bu davanın ilk duruşmasını gördük. Bugün bu davaya Türkiye’nin çeşitli illerinden birçok meslektaşımız davayı izledi. 150’nin üzerinde avukat arkadaşımız bu davaya katıldı. bu davada bugün toplumsal muhalefet, demokratik kitle örgütleri, barolar bu davanın sahipsiz olmadığını gösterdi. Dosyada tutuklu bulunan M.S., İ.K., E.H., M.H. ve R.K. tutukluluk hallerine karar verildi. Sanıkların tamamı neredeyse hepsi suçu ikrar ettiler. Birbirlerin cürümde bulundular. Talimatı veren polisler tek tek teşhis ettiler. Biz ailenin avukatları olarak dosyada halen tutuksuz olarak yargılanan belinde silah taşıyan tutuksuz polislerinde tutuklu olması için talepte bulunduk. bu dava bu işin nasıl organize edildiğini, saatlerce halkımızın çocuklarının nasıl dövüldüğünü gösterdi. Bütün sanıklar bunu ikrar ettiler aslında. Burada yargılananların sadece katiller olmadığı bir daha gördük. Talimat aldıklarını söylediler” diye konuştu.

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ise, “Bu katillerden hesap soracağız. Ali İsmail’e öyle bir hesap verecekler ki. Ben buna inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz da davada gerçekleri gördüklerinin altını çizerek, “Bizim davamızı Kayseri’ye getirdiler. Kayseri’de bugün gerçekleri gördük. Bizi sahiplenen bizi unutmayanlar kendimi gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Görevlerini yaptılar. Çünkü içlerinde insanlık hisleri var. İyilik var. Bizim yanımızda olan herkes onun için buradaydı. Bugün bir umut gördük. Katillerin yakalanması ve yargılanması için. Diğerlerinin hepside yargılanacak inşallah. Onlarda cezalarını çeker” dedi.

Öte yandan davayı takip etmek için şehir dışından gelen yaklaşık bin kişide olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Şahap Korkmaz Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title