Haberler

Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Görülüyor (3)

Ağbaba: DAVA SONUÇLANMAYACAKAli İsmail Korkmaz davasının 5'i tutuklu, 8 sanığın yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya ara verildi.

Ağbaba: DAVA SONUÇLANMAYACAK

Ali İsmail Korkmaz davasının 5'i tutuklu, 8 sanığın yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya ara verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, annesi Emel, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan basın açıklaması yaptı. Baba Şahap Korkmaz, adaleti aramak için Kayseri'ye geldiklerini belirterek, "Yine buradayız ve kararı bekliyoruz. İnşallah adalet yerini bulur ve bunlar gerçek cezasını alır. Zaten bunun için uğraşıyoruz. İstediğimiz başka bir şey yok. Bunlar cezasını alsın ki Türkiye'de olan olaylar en azından azalır. Belki baştan bunların cezası verilseydi, Türkiye'de olan olayların belki yüzde 10'u olmazdı" diye konuştu. Anne Emel Korkmaz ise, "Ali İsmail bu sene mezun olacaktı. 3 senedir adaletin peşinde koşuyoruz. Ali hiçbir şekilde geri gelmeyecek bunun bilincindeyim. Başka evlatlarımızı yitirmemek adına hak ettikleri cezanın verilmesini istiyorum" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, parti olarak bu duruşmayı başından beri izlediklerini anlatırken şöyle konuştu:

"Adaletin geldiği noktayı görmek bakımından söylemek lazım ki bugün Berkin Elvan'ın da katledilişinin 1038'inci günü oldu. 1038 günden bu yana Berkin Elvan'ın katilleri aranıyor. Katilleri meşhur ama maalesef bulunamıyor. Her duruşmada Ali İsmail katlediliyor. Maalesef mahkemenin vermiş olduğu karar Türkiye'de vicdan sahibi hiç kimseyi tatmin etmedi. Türkiye'de yaşanan süreci görüyoruz. Katiller, tecavüzcüler korunurken, Ali İsmail gibi masum, ömründe şiddete bulaşmamış, günahı sadece o sokakta bulunmaktan başka olmayan bir gencin katledilmesi, aslında Türkiye'de ki adalet sistemini gösteriyor. Bu davada emri veren yargılanmadığı sürece dava sonuçlanmayacak. Bizler her zaman Gezi'de katledilen, bizim onurumuz olan gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Gezi'de katledilen ailelerin her zaman yanında olacağız. Bu davada bir şey beklemiyoruz ama umuyoruz önümüzdeki süreçte Türkiye'de adalet tekrar yerini bulur ve onlara destek verenler yeniden yargılanır diyorum."

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ise, gazetecilerin dava ile ilgili soru sorması üzerine, "Ne söyleyeyim? Artık bizde söyleyecek bir şey bıraktılar mı? Sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Berkin Elvan Veli Ağbaba Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title