Haberler

Ali İsmail Korkmaz Davası Yeniden Görülüyor (2)

Sanıklardan PARALEL' İDDİASIKayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ali İsmail Korkmaz davasının 5'i tutuklu, 8 sanığın yargılandığı davada, 'Paralel Yapı' iddiası gündeme geldi.

Sanıklardan PARALEL' İDDİASI

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ali İsmail Korkmaz davasının 5'i tutuklu, 8 sanığın yargılandığı davada, 'Paralel Yapı' iddiası gündeme geldi. Çorum E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık polis memuru Yalçın Akbulut, "Hayatını kaybeden kişiye karşı hiçbir müdahalem olmadı. Hazırlanan rapor döneminde TÜBİTAK'ta çalışanların 'Paralel örgüt' üyesi olabilecekleri düşüncesindeyim. Çünkü Paralel örgüt operasyonu kapsamında çok sayıda TÜBİTAK çalışanı uzaklaştırılmıştı" diye ifade verdi.

Tutuklu sanıklarından İsmail Koyuncu, verdiği ifadesinde, "Allah katında vicdanen rahatım. Ben kimseyi öldürmedim. Cezaevinde yattığım sürece ben ve ailem mağdur oldu" dedi. Diğer sanık Ramazan Koyuncu ise, "Daha önce verdiğim ifadelerime katılıyorum. Suçsuzum. Üç yıldır suçsuz yere hapis yatıyorum. Beraatimi istiyorum" diye konuştu. Afyonkarahisar E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Muhammet Vatansever de, "Benim müdahale ettiğim şahıs Ali İsmail Korkmaz değildir. 33 aydır hapis yatıyorum. Ailem ve ben mağdurum" dedi.

SAVCI AYNI KARARLARI İSTEDİ

Savcı, önceki esasa ilişkin görüşünü yineleyerek beraat eden sanıklar için yeniden beraat, tutuklu sanıklar için de tutukluluk hallerinin devamını istedi. Gezi olayları sırasında Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın babası, annesi ve ağabeyi ile avukatları Ayhan Erdoğan'a son sözleri soruldu. Acılı baba Şahap Korkmaz, "İtirazımız, bu katillerin gerçek cezalarını almaları içindir. Ali İsmail suçsuzdur. Oğlumun önü 4 kişi tarafından kesiliyor ve dövülüyor. Kuş yavrusu gibi yerde çırpınıyor. Yerde çırpınan bırakın insanı, herhangi bir canlıya vurmak insanlığa sığar mı? Tekme atmak insanlığa sığar mı? Sanıkların hepsi müdahale ettikleri kişinin Ali İsmail olmadığını iddia ediyorlar. Ali İsmail'in taş attığını söylüyorlar. Taş attığına dair bir video, bir resim, bir delil göstersinler. Ali İsmail kaçarken, 8 kişi müdahale ediyor. Suçlular cezalarını alsınlar" diye konuştu. Anne Emel Korkmaz da, suçluların cezalandırılmasını istediğini söyledi. Ali İsmail'in ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz ise, "Dosyada, kasten adam öldürme suçu sabit ve açıktır. Sanıklar, bu yönden cezalandırılsın" dedi.

"ALİ İSMAİL KAMU ŞİDDETİYLE ÖLDÜRÜLDÜ"

Ailenin avukatı Ayhan Erdoğan da, Ali İsmail Korkmaz ile ilgili bir yakalamadan söz edildiğini anlatırken, "Yakalama ancak, suç işleme halinde tanınmış bir yetkidir. Ali İsmail hakkında açılan bir dava yoktur. Ali İsmail, eline taş almış insan değildir. Ali İsmail, o gün kamu şiddetiyle katledilen bir gençtir. Sanıklar suçtan kurtulmak için yalan söylüyorlar. Sanık polis memurlarıyla birlikte beraat eden polislerin cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin duruşma salonundan çıkarılmasını talep etti. Bunun üzerine Ali İsmail'in ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, "Sen de abartma. 'Dır dır' etme" karşılığını verdi. Mahkeme heyeti, sanık Saldoğan'ın avukatı Karayılan'ın bu istemini reddetti. Mahkeme heyeti duruşmaya saat 14.00'e kadar ara verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz İsmail Koyuncu Kayseri Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title