Haberler

Bir Grup Öğrenci, Karnelerini Yaktı

Güncelleme:

Gezi Parkı odaklı eylemde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin davada verilen kararı Kayseri'de bir grup öğrenci karnelerini yakarak, protesto etti.

Ali İsmail Korkmaz davası- Kayseri'deki davada verilen karara tepki gösteren bir grup öğrenci, karnelerini yaktı Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde dövüldüğü için hayatını kaybettiği iddia edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin davada verilen kararı Kayseri'de bir grup öğrenci karnelerini yakarak, protesto etti.Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, sloganlar atarak, Kayseri Adliyesine yürüdü.Adliye önünde grup adına açıklama yapan Gizem Karaaslan, bugün kendilerinin karne aldığını ancak hayatlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Nihat Kazanhan'ın bir daha karne alamayacağını belirtti.Karaaslan, Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan karara tepki ve başta Berkin Elvan ile Nihat Kazanhan olmak üzere dünyanın her tarafında karne alamayan çocuklar için karnelerini yakmaya karar verdiklerini vurguladı.Konuşmaların ardından öğrenciler karnelerini yakarak, "yargı sistemi" için hazırladıkları karneyi Adliye önüne bıraktı.Grup daha sonra olaysız dağıldı. .

Kaynak: AA / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Eskişehir Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title