Haberler

Ali İsmail Korkmaz Davası

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Mahkeme elbette ki adil bir karar vermeli. Bu barbarca, vahşice işlenen cinayette suçu olan herkese hakkettiği cezayı vermeli. Ama asıl siyasetin de toplumda açılan bu yaranın giderilmesi noktasında mutlaka onarıcı bir işlev görmesi gerekir. Başbakan'ın.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ali İsmail Korkmaz davası ile ilgili "Mahkeme elbette ki adil bir karar vermeli. Bu barbarca, vahşice işlenen cinayette suçu olan herkese hakkettiği cezayı vermeli. Ama asıl siyasetin de toplumda açılan bu yaranın giderilmesi noktasında mutlaka onarıcı bir işlev görmesi gerekir. Başbakan'ın özür dilemesi gerekir" dedi.

Demirtaş, Ali İsmail Korkmaz davasının üçüncü duruşmasını bir süre izledikten sonra Kayseri Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesinin Türkiye'de son dönemlerde yaşanan en acı olaylarından birisi olduğunu belirten Demirtaş, insanlıktan nasibini almış kişilerin tahammül edemeyeceği, içine sindiremeyeceği bir olay olduğunu söyledi.

Bu olaydan ülke olarak alınması gereken birçok ders olduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kırılan bu insanlık onurunun, onarılmaya muhtaç kamu vicdanının, tek başına yargılama ile ortadan kaldırılamayacağını, telafi edilemeyeceğini düşünüyorum. Yargılamadan ne sonuç çıkar hepimiz göreceğiz. Bugün karar çıkmaz diye düşünüyorum ama asıl telafi edilmesi gereken nefret söylemi ile ötekileştirici, düşmanlaştırıcı bir dille, toplumu birbirine karşı neredeyse linç edecek hale getiren siyasetin dilidir. Kamu vicdanında halen Başbakanın kullandığı dil büyük bir yara olarak duruyor. Aynı kişi bugün Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayıdır. Mahkeme elbette ki adil bir karar vermeli. Bu barbarca, vahşice işlenen cinayette suçu olan herkese hakkettiği cezayı vermeli. Ama asıl siyasetin de toplumda açılan bu yaranın giderilmesi noktasında mutlaka onarıcı bir işlev görmesi gerekir. Başbakan'ın özür dilemesi gerekir."

Demirtaş, TRT'nin yayınlarında cumhurbaşkanı adaylarına eşit süre vermediği iddialarına yönelik soruya ise "Bu konudaki eleştirilerimiz üzerine TRT biraz daha politikasını esneterek yayın yapmaya başladı" dedi.

Yayınlarının adil ve eşit bir hale gelmesi gerektiğini belirten Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Başka türlü olursa demokratik bir yarıştan, demokratik bir seçimden söz edilemez. Özel kanalların da bu konuda vicdanlı davranmalarını rica ediyorum. Özel kanallarda belki TRT gibi bir kanun yok ama onların da önünde basın ahlak ilkeleri var. Türkiye'de 3 aday var. 3 adayın da sesinin eşit derecede ulaşması için vicdanlı davranılmasını istiyoruz. Herkes de biliyor ki ben özellikle koltuk sevdası, Çankaya hasretiyle aday olmadım. Türkiye'de sesi duyulmayan, yok sayılan, geniş kesimlerin, işçilerin, emekçilerin, yoksulların, işsizlerin, cebinde ekmek parası olmayanların sesi olmak için aday oldum. Kolunda 700 bin dolarlık saati olanların zaten sesi duyuluyor. Zaten onların kanalları var. Bu nedenle sadece TRT değil, özel kanalların da basın ahlak ilkelerine uygun yayıncılık yapmaları gerekiyor."

Demirtaş, açıklamalarının ardından Adliyeden ayrıldı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Ali İsmail Korkmaz Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title