Haberler

Ali Engin, Ticaretin Kalbiyle Buluştu

Güncelleme:

Buluşmada ikili İzmir'in ticaret nabzına değinerek kentin ticaret rotasını masaya yatırdı.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, uzun yıllardır odalarının bir üyesi olan Ali Engin'in adaylığının Ticaret Odası yönünden değerli olduğuna değindi. Başkan Ekrem Demirtaş, İzmir'in ticaret sorunları hakkında Ali Engin'i bilgilendirdi. Demirtaş, "Bazen TV'de izlediğim zaman altında İzmir Milletvekili yazan ve konuşan kişiyi tanımadığım oluyor. Ali Engin, 20 yıllık tabandan gelen ve İzmir Ticaret Odası üyesi olan bir isimdir. Odamızın bir üyesinin İzmir den milletvekili seçilmesi de bizler için önemlidir. Ankara yolunda kendisine başarılar diliyorum"

İki buçuk yıllık CHP İzmir İl Başkanlığı süresinde Ekrem Demirtaş ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Ali Engin, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın kendilerine gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkürlerini sunarken Engin, Ekrem Demirtaş'ın İzmir için bir şans olduğunu söyledi. Konuşmasında Ali Engin, "İzmir ile ilgili yaptıklarını ben CHP İzmir İl Başkanı olduğum dönemde takdirle izledim. Özellikle üniversite ve kuruz gemileri ile gösterdiği öncülük bizler için takdire şayandır. İzmir'in dünyada gelişen kentler içersin de ikinci olmasında İzmir'in özel sektör ve girişimcilerinin etkisi olduğuna inanıyorum. Bu nedenle de Ekrem Demirtaş İzmir için faydalı bir isimdir" dedi.

"Ulusal konuları değil İzmir'i konuşacağım"

Ziyarette CHP İzmir ikinci bölge aday adayı Ali Engin, milletvekilliğine seçildiği takdir de İzmir'in sorunlarına olduğu kadar ticaret camiasının sorunlarını da meclise taşıyacağını savundu. Engin, "İzmir'in milletvekilleri diğer Anadolu milletvekilleri gibi biraz kentin sorunlarından ziyade daha çok ulusal sorunlarla ilgileniyorlar. İzmir'in öncelikli sorunlarını duyamıyoruz. Ulusal konular yanında İzmir'in ticaret, alt yapı, ulaşım, eğitim, sağlık gibi konularına sahip çıkmaları gerekiyor"

"Teşvikte İzmir'e haksızlık yapılıyor"

AK Parti hükümetinin Manisa'ya verilen teşvik önceliğinin İzmir'e tanınmadığını dile getiren Engin, teşvikte öncelikli bölge olan Manisa'nın İzmir'de yaşanan işsizliğin temel sebeplerinden biri olduğunu savundu. Engin, "İzmirli sanayiciler zor durumda bırakılıyor. Manisa'ya verilen teşvik İzmir Ticaret Odasına ve ticaretle uğraşılanlara da sunulmalı. Bu durum kamuoyunda yer almıyor. İzmir'e büyük haksızlık yapılıyor. İzmir de işsizlik sorunu da bundan dolayı yaşanıyor. Yeni dönem milletvekillerinin de ilk itiraz edeceği konu mecliste bu olmalı. İzmir'e verilmediği gibi Manisa'ya verileceğine kalkınmamış Doğu bölgelerine bu teşvik verilmelidir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title