Haberler

Ali Ekber Akgün Cinayeti Davasının Görülmesine Devam Edildi

Sarıyer’de Ali Ekkber Akgün’ün öldürülmesine ilişkin 4’ü tutuklu 5 sanık hakkında "tasarlayarak öldürme ve bu suça iştirak, resmi belgede sahtecilik ve Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi.

Sarıyer'de Ali Ekkber Akgün'ün öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu 5 sanık hakkında "tasarlayarak öldürme ve bu suça iştirak, resmi belgede sahtecilik ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada ifade veren sanıklar arasında sık sık tartışma yaşanırken, sanıklar birbirini suçladı.

Ali Ekber Akgün'ün Sarıyer'de otomobiliyle kırmızı ışıkta beklerken öldürülmesiyle ilgili 4'ü tutuklu 5 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Serhat Bilgin, Şeyhmus Muhittinoğlu, Şahin Akin ve Nacip Göneş cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık Naif Aytek ve sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitleri ve iddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

"SAVCILIK İFADEM DOĞRU DEĞİL"

Duruşmada ilk olarak savunması alınan sanık Serhat Bilgin, diğer sanıklardan yalnızca Şeyhmus Muhittinoğlu ve Naif Aytek'i tanığını söyledi.Savcılıkta verdiği ifadenin doğru olmadığını savunan

Bilgin, ifadesini sanık Şeyhmus Muhittinoğlu'nun isteği doğrultusunda verdiğini öne sürdü.

Sanık Bilgin ifadesinde, "Cinayet masasından polislerin beni aradığını duyunca bunu Şeyhmus Muhittinoğlu'na söyledim. O da bana, 'Barut, bir vurulma olayına karıştı, senle de yaptığımız telefon görüşmeleri nedeniyle seni de bu işe karıştırabilirler' dedi. Daha sonra Barut beni arayarak, 'Bizimkine söyle fatura işini hallettim' dedi. Şehmus Muhittinoğlu bana 'İfadende bu konuşmayı Barut'un değil Şahin'in yaptığını söyle. Fatura işinin ne olduğu sorulduğunda da araba lastiği faturası dersin' dedi" diye konuştu.

"HAYATIMI MAHVETTİN"

Bilgin'in ifadesi üzerine duruşma salonunda sözlü tartışma çıktı. Bilgin, sanık Muhittioğlu'na "Hayatımı mahvettin. Şimdi burada gülerek beni tehdit ediyorsun" diye bağırdı. Bunun üzerine mahkeme başkanı her iki sanığı da uyarırken, jandarma da sanıklar arasında aldığı önlemi arttırdı.

İfadesine devam edilen Serhat Bilgin, "2014 yılının Kasım ayında Şeyhmus bana bir şahıstan 240 Bin Euro alacağı olduğunu söyleyerek, bu şahsın izini bulmam için bana 5 adet plaka verdi. Plakaları, galerici bir arkadaşıma sordurduğumda biri Ferari diğerinin Bentley marka bir araç olduğunu öğrendim. Araçların lüks olması dikkatimi çekti" diye konuştu.

"AKGÜN'Ü, SANIK MUHİTTİNOĞLU'MU ÖLDÜRTTÜ?"

Bunun üzeirne mahkeme başkanı, maktül Ali Ekber Akgün'ün Bentley marka bir araç içinde öldürüldüğünü hatırlattı ve sanığa "Yani Ali Ekber Akgün'ü, Şehmus Muhittinoğlu'nun mu öldürttüğünü söylemek istiyorsun?" diye sordu. Serhat Bilgin ise "Onu ben demiyorum, siz değerlendirin" şeklinde yanıt verdi.

"ALİ EKBER AKGÜN HOLLANDA'DA UYUŞTURUCU BARONUYMUŞ"

Bilgin'in ardından sanık Şeyhmus Muhittinoğlu'nun savunması alındı. Muhittinoğlu, Bilgin'in yalan ifade verdiğini öne sürerek, olay günü yaptıkları konuşmaların lastik faturasıyla ilgili olduğunu, bu faturanın da dosyada mevcut olduğunu söyledi. Muhittinoğlu, "Ali Ekber Akgün, basından öğrendiğim kadarıyla Hollanda'da uyuşturucu baronuymuş. Birçok cinayette ismi geçiyormuş. Akgün'ün öldürülmesini azmettirmeye yetecek kadar gücüm yok. O kadar güçlü olsam Serhat burada aleyhime ifade veremezdi, duruşmada üzerime yürüyemezdi" diye konuştu.

"ADAM ÖLDÜRTÜYORSAN ERKEK GİBİ ARKADASINDA DUR"

Duruşmada daha sonra sanık Şahin Akin ifade vererek, temin ettiği aracın parasını Muhittinoğlu'nun gönderdiğini ve cinayetin arkasında Şeyhmus Muhittinoğlu'nun olduğunu söyledi. Akin, bu olayda sadece change araç temin ettiğini söyleyerek: "Olay sırasında araçta bulunmadım. Bu durumu fotoğraflarla sonraki celse belgeleyeceğim" dedi. Sanık Muhittinoğlu, Akin'in ifadesine tepki gösterince iki sanık arasında tartışma yaşandı. Akin, Muhittinoğlu'na "Adam öldürtüyorsun erkek gibi arkasında dur. Neyse suçumuz kabul edeceğiz" dedi. Mahkeme başkanı yine aralarında konuşmamaları için sanıkları uyardı.

Önceden tanıdığı Savaş isimli kişinin kendisini telefonla arayarak "bize change bir araç lazım" dediğini kendisinin de paraya ihtiyacı olduğu için bu işi kabul ettiğini ve sanıklardan Şahin Akin'i aradığını Akin'in de kendisine change (plakası değiştirilmiş) araç bulduğunu söyledi.

"İSMİNİ BİLMEDİĞİM BİR KİŞİ ARACA ATEŞ ETTİ"

Sanık Nacip Göneş ise ifadesinde, Savaş adında birinin kendisinden change araç istenmesi üzerine sanık Şahin Akin'i aradığını ve Akin'in kendisine change araç bulduğunu söyledi. Göneş, "Savaş'ın, silah kaçakçılığı yaptığını bildiğim için aracı da bu yüzden istediğini düşünüyordum. Baltalimanı'nda bir kafede bana yabancı bir adama 2-3 milyon TL para kaptırdığını, adamın Türkiye'de yaşadığını ve adamı kaldıracaklarını söyledi. Olay günü Savaş isimli kişinin yönlendirmesiyle Baltalimanı'nda iki kişiyle buluştuk ve Ali Ekber Akgün'ün aracını takip ettik. Araç İstinye'de ışıklarda durunca biz de arkasında durduk. Aracı, Teymur isimli kişi kullanıyordu. Teymur'un yanında da ismini bilmediğim bir kişi oturuyordu. Teymur, önde oturan kişiye harekete geçmesi, hızlı olmasını söyledi. Ön koltukta oturan kişi araçtan indi. Bentley marka aracın şoför mahaline yaklaşarak ateş etmeye başladı. Ardından tekrar araca bindi. Hızla olay yerinden ayrıldık. Herşey 20 saniye içinde oldu" şeklinde ifade verdi.

"BEN SİLAH KULLANMADIM"

Mahkeme başkanı sanık Göneş'e, "Maktüle senin ateş ettiğin yönünde gizli tanık ifadeleri var" deyince, sanık, "Ben silah kullanmadım. Yüzleşebilirim" yanıtını verdi. Sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından avukatlar beyanda bulundu.

"TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ"

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, kaçma şüphesi, atılı suçlamalarda istenen ceza miktarları, mevcut delil durumunu dikkate alarak, tutuklu sanıklar Serhat Bilgin, Şeyhmus Muhittinoğlu, Şahin Akin ve Nacip Göneş 'in tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 48 sayfalık iddianamede, sanıklar Nacip Göneş ve Şahin Akin'in tasarlayarak kasten öldürme", Naif Aytek ve Şeyhmus Muhittinoğlu'nun ise 'tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Sanık Serhat Bilgin'in "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, Nacip Göneş hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar, Şahin Akin hakkında ise "resmi belgede sahtecilik"ten 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Bentley Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title