Haberler

Ali Babacan'ın Yerine İbrahim Turhan mı Gelecek?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kendilerine çeki düzen versinler" dediği Ali Babacan'ın yerine İbrahim Turhan'ın geleceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Faiz tartışmalarıyla Ali Babacan'ın ileride alternatif siyasi umut olma ihtimalinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı belirtiliyor. Babacan defterini kapatan piyasalar, seçim sonrasında ekonominin başına İbrahim Turhan'ın geleceği hesabını yapıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son günlerde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya yönelttiği sert faiz eleştirilerinin arka planında Babacan'ı siyasetten kazıma ve suçlu yaratma hedefinin yattığı belirtiliyor. Seçim sonrasında Babacan'ın yerine, milletvekilliği için Borsa İstanbul Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Turhan'ın gelebileceği konuşuluyor.

ALTERNATİF OLMASIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dozu giderek yükselen eleştirileri piyasalarda yakından takip ediliyor. Öyle ki, tartışmaların kurun yüksek seviyelerde kalmasının en büyük güvencesi olarak görüldüğü ve devamının geleceği beklentisiyle yatırımların yapıldığı bile söyleniyor. Faiz kavgasını SÖZCÜ'ye değerlendiren ekonomi analistleri, "Yaşanan kavganın ekonomiden çok siyasi nedene dayandığı ortada. Faiz üzerinden hem Başçı hem de Babacan'a yöneltilen eleştirilerle Babacan'ın ileride alternatif siyasi bir umut olarak ortaya çıkma ihtimali ortadan kaldırılıyor. Sert eleştirilerle, Babacan hem ekonomideki darboğazın suçlusu ilan ediliyor hem de siyasetten kazınıyor" dediler.

İSTİFAYI KABUL ETMEZLER

Peki böylesine sert eleştirilere maruz kalan Babacan ve Başçı istifa edip gider mi? Ekonomi analistlerine göre, seçim sürecinin yaşandığı böylesine kritik bir dönemde Babacan ve Başçı istifa etse dahi istifalarının kabul edilmesi söz konusu olmayacak. Bu iki isim, seçimlere kadar ekonomide yaşanan ve yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların sebebi olarak seçmenin önüne sürülecek. Bu sayede Babacan'ın 'karizmatik lider adayı' olarak muhalif bir oluşum içerisinde yer almasının da önüne geçilmiş olacak.

BABACAN'IN YERİNE TURHAN

Üçüncü dönem kuralına takılan Babacan'ın genel seçimler sonrasında ekonomiyi dışarıdan yönetebileceği konuşuluyordu. Ancak, son tartışmalarla bu ihtimal bittiğine kesin gözüyle bakılıyor. Piyasalara göre, olası bir yeni iktidar döneminde Babacan'ın yerine geçebilecek en güçlü aday olarak Merkez Bankası'ndan Borsa İstanbul'a (BİST) transfer olan İbrahim Turhan gösteriliyor. BİST Başkanlığı görevinden istifa edip AKP'den milletvekili aday adayı olan Turhan'a piyasalarda tepkiyle karşılanmayacağı düşünülüyor.

(Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Turhan Erdem Başçı Ali Babacan Sıkıcı Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (194)

BABACANI YEDİRMEYİZMobil-ANDROID:

sn Erdoğan bu kadari fazla artık kendinize rakip gördüğünüz herkesi harcamayı bırakın sn Babacan i biz yedirmeyiz

61
12
yanıtYanıtla
MeTaL-of-HoROR:

düs artik yakamizdan makamini mevkini ustaya borclusun

14
57
yanıtYanıtla
chp li:

AKP tek saygı duyulan siyasetçiydi babacan

54
8
yanıtYanıtla
sona doğru:

AKP artık kendi çocuklarını yemeye başladı, yumuşak iniş başladı.

33
12
yanıtYanıtla
ahmett:

ona dürüst çocuklarını diyelim

yanıt20
yanıt2
iZMiRLi ATAiST:

EVET SONLARI COK YAKIN YOK OLUP GIDECEKSiNiZ

yanıt0
yanıt0
vatandaş:

ZATEN O PARTİYE YAKIŞMIYODUN GEÇDE OLSA ALLAH KURTARDI.

35
9
yanıtYanıtla
DÜŞÜNÜYORUM:

VALLA KİM NE DERSE DESİN BEN 2002 DEN BERİ AKP DE ŞUNU GÖRDÜM. . . GEÇMİŞİ MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLMAYAN KİMSE BAKANLAR KURULUNDA KALMADI. . . BİRER BİRER YAVAŞ YAVAŞ GEÇMİŞİ MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLMAYAN BAKANLAR BİR BAHANEYLE GÖREVDEN ALINDILAR. . . KİMSE GÜCENMESİN AMA AKP YE OY VEREN FIRILDAKLAR BUNA DİKKAT ETMELİ BENCE. . . YARIN BİR GÜN BU FIRILDAKLARINDA GEÇMİŞİ ÖĞRENİLİRSE. . . . . . . GERİSİNİ ONLAR DÜŞÜNSÜN. . .

27
15
yanıtYanıtla
ercanMobil-ANDROID:

erdogandan ayrilan biter latif sener taklaci idrisdengin bir mehmet isinize gelirse erdogan Allahin bir lutfudur bu ulkeye kiymetini bilelim

7
31
yanıtYanıtla
bitikm@m.m:

Sen hataları baskıları yalanları.iftiralari göremeyecek kadar kör olmuşsun kardeşim. kimse peygamber değil..hatasız insan olmaz..uyan..Allah uyarsin..sevdiğini ölçülü sevemiyorsan ondan tokat yersin..

yanıt12
yanıt2
Tüm 194 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title