Haberler

Ali Babacan En Büyük Hayalini Gerçekleştiremedi

Güncelleme:

Ali Babacan, bakanlıktan ayrılmasıyla en büyük hayalleri arasında yer alan G-20 zirvesine ev sahipliği yapma şansını kaçırdı.

Ekonominin yönetimini Ali Babacan'dan devralan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu değişiklikle Babacan'ın en büyük hayalleri arasında yer alan G-20 zirvesi temsil yetkisini üstlendi. Yılmaz, Antalya'da 15-16 Kasım'da yapılacak ve dünyanın dört bir yanından gelecek başkan ve başbakanların ağırlanacağı liderler zirvesinin zorlu organizasyonunu gerçekleştirecek.

YILMAZ 1 YAŞ BÜYÜK

Babacan, 2002 yılından bu yana sürdürdüğü ekonominin patronluğu görevini kendisinden sadece bir yaş büyük olan Cevdet Yılmaz'a basına kapalı törenle devretti. ODTÜ Kamu Yönetimi'ni birincilikle bitiren yılmaz, ABD'de yüksek lisans, Bilkent Üniversitesi'nde doktora yaptı. Yılmaz'ın bu göreve getirilmesinde DPT kökenli olarak yıllardır ekonominin içinde yer alması ve İngilizce'ye hakim olmasının etkili olduğu belirtiliyor.

ÇOK BÜYÜK BİR GÜÇ

Yılmaz, tıpkı Babacan gibi ekonomik konularda genel koordinasyon görevini yürütecek. Babacan'a bağlı ya da ilgili kurumlar olan; Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Kalkınma Bankası, Türkiye İhracat Kredi Bankası (Eximbank), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) artık Yılmaz'ın yönetimine girecek.

BİTMEDİ, DAHASI VAR…

Yılmaz ayrıca Ekonomi Koordinasyon Kurulu ve Finansal İstikrar Komitesi ile Para Kredi ve Koordinasyon Kurulu gibi ekonomiye yön veren en tepe kurullara başkanlık edecek. Guvernör olarak Uluslararası Para Fonu (IMF) ve İslam Kalkınma Bankası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Yılmaz, G-20, OECD bakanlar konseyi ve AB Ülkeleri ve Aday Ülkeleri Ekonomi ve Maliye Bakanları Diyalogu platformlarında Türkiye'yi temsil edecek. AB ile de 'Yetkili akreditasyon görevlisi' olarak çalışmalar yürütecek. (Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Cevdet Yılmaz Ali Babacan Antalya Türkiye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (42)

Istismarcilar:

Chpliim ama bu adam iyiydi iyiye kotu demeyiz biz hirsizlardan degildi

44
2
yanıtYanıtla
Salih:

Yani ekonominin guzel gittiğini kabul ediyorsunuz

yanıt0
yanıt6
Metin:

Babacan bence akp de temiz kalan ve tarafsızca calisan cok az insanlardan biri hangi partide olsa is yapar vatandaştan oy alır fakat akp oyumu alamaz artık

30
3
yanıtYanıtla
CECEN MUCAHITLER HACLI TURKLERE KARSI:

Natoya biat eden Turkler isiniz gucunuz para olmus. Ekonominiz batsin insallah.

2
30
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Ne diyorsun sen gerzek. Haçlı seferlerine karşı savaşmış bir millete iftira ediyorsun. Haçlı senin ruhunda var

yanıt1
yanıt0
Ateş:

Aman yiğit bulut gelmesin de. Ali babacanı severdim ben

31
1
yanıtYanıtla
Fethiyeli:

Ali Babacan ve Mehmet Şimşek bu iki bakan hakkında hiçbir eleştiri duymadım. En muhalifler bile eleştirselerde en azından ağızlarının etrafından köpükler saçarak ve hakaret ederek eleştiremiyor. Nedeni çok basit ikiside genç olmalarına rağmen Meclisteki dedesi yaşındakilerden bile daha saygılı ve ahlaklı.

30
1
yanıtYanıtla
Yeterrr:

Boyle mal bakanlardankurtulduk

5
23
yanıtYanıtla
Haccu:

Akpli değilim ama Ali Babacan gibi bir Bakanı bu ülke daha zor bulur. Yandaş şakşakçı bir adam değil.

yanıt8
yanıt0
VATAN EVLADI.:

NE SANA. NE AHMETE. NE RTE KALMADI KALMIYACAK. HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ.

10
16
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title