Haberler

Ali Aydınlıoğlu, Tarım'da Biyolojik ve Biyoteknik Zararlı Mücadelesine Destek Verilecek

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleriyle yapılacak zararlı mücadelesinde üreticilerimize destek verileceğini bildirdi.

Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, verilecek desteğin uygulama esaslarını ve şartlarını belirten Tebliğin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanarak 28/06/2016 tarihinde 2016/24 no.lu tebliğ ile Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Tebliğe göre; Örtü altı yetiştiriciliği ve açık alanda üretim yapan üreticilere, bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine alternatif mücadele tekniklerinin uygulanmasıyla, kimyasal ilaç kullanılmasının azaltılması, insan sağlığının ve doğal dengenin korunması için biyolojik ve biyoteknik mücadele yapan üreticilere destekleme ödemesi yapılacağını belirten Milletvekili Aydınlıoğlu "Tebliğ ile örtü altı ve açık alanda bitikisel ürün yetiştiriciliği yapan üreticilere, üretim yapılan dönüm başına ürün bazında değişen miktarlarda biyolojik mücadele desteği ödenecek."dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Aydınlıoğlu Balıkesir AK Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title