Haberler

    Ali Ağaoğlu'ndan Kızılaya Büyük Destek

    Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Kızılay ile birlikte yürüttüğü “Sen Gelirsen 3 Can Daha Gelir” adlı kan bağışı kampanyası kapsamında konuşan Ali Ağaoğlu, “Kan bağışı tek seferlik değil, sürekli hale getirilmelidir” dedi.

    Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Kızılay ile birlikte yürüttüğü "Sen Gelirsen 3 Can Daha Gelir" adlı kan bağışı kampanyası kapsamında konuşan Ali Ağaoğlu, "Kan bağışı tek seferlik değil, sürekli hale getirilmelidir" dedi.

    Ağaoğlu Şirketler Grubu, Türk Kızılay'ı iş birliği ile başlattığı kan bağışı kampanyasının ilkini şirket merkezinde gerçekleştirdi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu 'da kan verme çadırını ziyaret edip kan veren ilk bağışçılardan oldu. 7 hafta boyunca Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde bulunanlar kan bağışında bulunacaklar. Şirket Genel Müdürü Ali Ağaoğlu da kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi. Ali Ağaoğlu, faaliyetlerinden dolayı Kızılay'ı takdir ettiğini söyleyerek "Ağaoğlu olarak sosyal sorumluluk görevlerimizi yerine getiriyoruz. Önemli gördüğümüz tüm alanlarda elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz. Her afette her sıkıntıda Kızılay'ımız gerçekten güzel hizmetler veriyor. Özellikle kan ihtiyacı konusunda çok iyi çalışmalar yürütüyor. İnsanın hayatta en değerli şeyi canıdır. Kızılay Başkanımız ile birlikte Ağaoğlu Grubu'nda çalışanlar ve sitelerinde oturanlar olarak böyle bir kutsal görevi yerine getirmeyi uygun gördük. Umarım güzel katkılarımız olur" dedi.

    Ağaoğlu aynı zamanda kan bağışının öneminden bahsederek, "Kan bağışının bir seferde toplu olarak değil sürekli olarak yapılması gerekiyor. Çünkü alınan kanlar ilelebet saklanacak bir şey değil. Bu yüzden kan bağışlarının süreklilik arz etmesi lazım. Biz de bu işbirliğini zaman yayarak sürekli hale getirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

    "Türkiye'deki kan ihtiyacının yüzde 92'si karşılanabiliyor"

    Türk Kızılay'ı Genel Sekreteri Hüseyin Can da artık Türkiye'deki kan ihtiyacının yüzde 92'sini karşılayabildiklerini ifade ederek, "Ülkemizde kan stoku konusunda güzel noktalara geldik. Bundan on yıl önce Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 30'larını karşılayabiliyorken bugün yüzde 92'leri yakaladık. İşte bu başarımızın arkasında bu tarz güzel teşebbüslerin ve böyle değerli insanların büyük faydası var. Eskiden kan merkezlerimize gelerek bağış yapardı insanlar. Fakat biz şuan mobil kan toplama araçlarımızla insanlarımızın ayağına geliyoruz. Ağaoğlu Grubu'nun kan bağışı 7 hafta sürecek bir program. Bu da bizim için çok güzel bir olay. Bu yüzden emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

    "Türkiye'de kadın kan bağışları oranı düşük"

    Kan ihtiyacı konusunda güzel noktalara geldiklerini fakat hala daha kadın kan bağışı oranlarının düşük olduğuna da dikkat çeken Hüseyin Can, "Kan acil bir ihtiyaç değildir, sürekli bir ihtiyaçtır. İnsanlar her zaman kan vermek durumu ile karşı karşıyadır. 18-65 yaş grubundaki insanımız senede en fazla erkekler 4, kadınlar ise 3 kez kan verebilir. Yüzde 92'leri yakalamak bizim için çok güzel bir olay. Türkiye'de sokakta veya dışarıda nerede olursa olsun kan toplama yetkisi olan tek kurum Türk Kızılay'ıdır. Eksik kaldığımız nokta ise, gelişmiş ülkelerde kadın kan bağışı oranları yüzde 30 civarlarında iken Türkiye'de bu oran yüzde 13'lerde. Bundan sonraki hedefimiz bu oranı yüzde 20'lerin üzerine çıkarmak. Bu yüzden bütün kadınlarımıza buradan kan vermeleri konusunda mesaj göndermek istiyoruz. 18-65 yaş aralığındaki herkesi sürekli kan bağışı donöru olarak görmeyi arzu ediyoruz. Bizlere bu şekilde yardımcı olan örnek kurumlarımızı da kutlarız" diye konuştu.

    Sen Gelirsen 3 Can Daha Gelir

    Ağaoğlu Gönüllüleri başlattıkları " Sen Gelirsen 3 Can Daha Gelir" mottosu ile kampanyanın düzenli, devamlı, bilinçli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısının artması ve bu konunun daha çok birey ve kurum tarafından sahiplenilmesi hedefiyle devam edeceğini belirttiler

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Ağaoğlu Şirketler Grubu Hüseyin Can Ali Ağaoğlu Kızılay Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title