Haberler

Algün; "Devlet Kurumları da Yapılandırılmalı"

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, yapılandırmanın yeni başladığı dönemde hataların oluşmaması için dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Oda Başkanı Süleyman Algün, yaptığı açıklamada; "Esnaf ve sanatkarlarımızın ödeyemediği borçlardan dolayı umutla beklediği 'borçların yapılandırılması' uygulamaya başladı. Başta ortaya koyduğumuz bazı düzenlemeler yapılmamış olsa da imkanı olan esnaf ve sanatkarlarımızın devlete olan borçlardan kurtulmasını istiyoruz. Çünkü devlet kurumları bizleri 'esnaf ve sanatkar' olarak değil de ' Usta olmadığı halde Devletten destek alarak işi büyütmüş sonra batırmış ve hala bey gibi yaşayanlar' olarak görüyor oysa Esnaf ve Sanatkar için batmak ' Tükenmek anlamı taşır' ve asla mecbur kalmadıkça veya yeni bir işyeri açmadıkça işin, kapatmaz ve icraya kapıya getirmez. AK Parti Hükümetleri döneminde çıkarılan yapılandırmalarda yaşanan başarısızlıkların temelinde 'esnaf ve sanatkarın' gerçek durumu ortaya konulmadan hazırlanan yapılandırma şartlarıdır ve en önemlisi mallara konulan kamu haczidir. Toplamda 1000 lira borcu olan esnaf ve sanatkarın tüm mallarına haciz konulması, banka hesaplarının bloke edilmesi esnaf ve sanatkara perişan duruma düşürmüştür ve kayıt dışı ve kaçak çalışanlara bayram ettirmiştir bu uygulama" dedi.

"Bağ-Kur yapılandırma kapsamına alınsın" diyen Algün, sözlerini şöyle sürdürdü: "1 milyonluk malı olan Esnaf ve Sanatkar 100 bin liralık borcu yüzünden rezil bir hayat yaşarken, banka ve devletten tokat yerken kayıtışı ve kaçaklar rahat bir yaşam sürmektedirler. Bunun yanı sıra özelikle Maliye ve SGK kurumunun İcra ve Haciz bölümü yetkilileri ellerine aldıkları kanun ve yönetmelik evraklarıyla sorununu çözmek için giden esnaf ve sanatkarlara yokuşa sürmekte ve çözüm üretmemektedirler. Çalışan memurlar elbette kanun ve yönetmeliğe göre iş yapacak eğer sorun yönetmelikteyse lütfen derhal bu hataya düzeltin. Yok, eğer memur görevini yapmıyor ise lütfen memuru düzeltin. Yapılan bu hatalar birçok esnaf ve sanatkara perişan etmiş durumdadır. Yapılandırmanın yeni başladığı şu günlerde bu vb hataların derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Önceki yapılandırmada Sağlıktan yararlanabilmemiz için askıya alınan borçlar yapılandırma kapsamına girmediği için şu an emekliliği gelen esnaf ve sanatkarlarımız mağdur durumdadır. Askıya alınan borçların da kapsama alınması gerekmektedir eğer bu mümkün ise hemen yapılmalıdır. Zaten hemen emekli olsalar bile yıllarca maaşını kredi olarak ödeyecektir bu insanlara yardımcı olmak lazım" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title