Haberler

14 Yıl Önce Kendisini Terk Ettiği Söylenen Annesini Bulmak İsterken Cinayeti Ortaya Çıkardı

Güncelleme:

Konya'da 17 yaşındaki Aleyna Gökçe, 14 yıl önce kendisini terk ettiği söylenen annesini ararken cinayeti ortaya çıkardı. Gökçe, akrabasının söylediklerini duyunca 2 gün odadan çıkmamış.

Konya'da polisin gazete kupüründen aydınlattığı, 14 yıl önce ailesi tarafından öldürülen Ümmü Şimşek cinayetinin, kadının bugün 17 yaşında olan kızı Aleyna Gökçe'nin ihbarı sayesinde ortaya çıkarıldığı anlaşıldı.

Açık Öğretim Lisesi öğrencisi Aleyna Gökçe, 3 yaşından itibaren babaannesi ve dedesinin yanında büyüdü. Annesinin çocukken kendilerini terk ettiği söylenen Aleyna Gökçe, annesini bulup 'niçin kendisini terk ettiği' konusunda yüzleşmek istedi. Elinde annesine ait sadece eski bir fotoğraf olan ve kendi imkanlarıyla annesini bulmaya çalışan Aleyna Gökçe'yi telefonla arayan bir akrabası, "Anneni öldürüp köprü altına attılar. Sonra kimsesizler mezarlığına gömdüler" dedi. Bunun üzerine Aleyna Gökçe, geçen ocak ayında Çumra Adliyesi'ne giderek savcılığa ihbarda bulundu.


O DÖNEMİN GAZETE ARŞİVLERİ TARANDI

İhbar üzerine özel ekip kuran Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, o dönemin gazete arşivlerini tarayınca, Aleyna Gökçe'nin annesi Ümmü Şimşek'in cinayete kurban gittiğini ve kimliği belirlenemediği için de kimsesizler mezarlığına defnedildiğini ortaya çıkardı. Gözaltına alınan Ümmü Şimşek'in ablası Raziye Şimşek (54), yeğenleri Talat Şimşek (34), İlhami Şimşek (38) tutuklandı, olayı bildiği halde gizlediği ileri sürülen ağabeyi Zekeriya Şimşek (49) ile diğer ablası Hayriye Şimşek (41) adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

'BENİ TERK ETTİ DİYE ANNEME KARŞI HEP KİN VARDI'

Yaşadıklarını anlatan Aleyna Gökçe, akrabalarının, annesinin 3 yaşında iken kendisini terk ettiğini söylediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Dedem ve babaannemin yanında büyüdüm. Bana, 'annen seni bırakıp gitti' diyorlardı. Hiçbirinin elinde ne fotoğraf, ne de anneme ait bir şey vardı. Sadece üvey annemin evinde bir fotoğrafı vardı. Bu yaşıma kadar öyle biliyordum. Anneme hep bir kin vardı içimde, 'niye bırakıp gitti' diye. 'Evlat bırakıp gidilmez' diye düşünürdüm. Annemi arayıp bulup, hesap sormak istiyordum. Bir akrabam bana olanları telefonda anlattı. Annemin boğularak öldürüldüğünü ve bir yere atıldığını söyledi."


Bu haberi alınca şoke olduğunu ve 2 gün boyunca şoku atlatamadığını ifade eden Aleyna Gökçe, "Yemek yemedim, gözüme uyku girmedi. Odamdan hiç çıkmadan bekledim. Odamdan çıktıktan sonra direk savcılığa gidip, ihbarda bulundum." dedi.

BABAANNE VE DEDESİ DE ÖYLE SANIYORMUŞ

Bugüne kadar ne bir teyzesini, ne dayısını ya da annesinin akrabalarını hiç tanımadığını belirten Aleyna Gökçe, dedesi ve babaannesinin de olay aydınlatıldıktan sonra gerçekleri öğrendiklerini, onların da annesinin kendisini terk edip gittiğini sandığını söyledi.


KENDİSİNİ DE ÖLDÜRMEK İSTEMİŞLER

Yıllarca 'Annesi yaşıyor' ümidiyle beklediğini ifade eden Aleyna Gökçe sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akrabam, annemin öldürüldüğünü söyleyince, ilk başta inanmak istemedim. 'Yaşıyordur' diye düşündüm. Sonra savcılığa gittim zaten. Bu durum beni mutlu etti. Çünkü beni bırakıp gittiğini düşünüyordum hep. Annemin ailesinin beni de öldürmek isteyip, teyzemin de öldürmeyip babaanneme bıraktıklarını yeni öğrendim. İğrenç ötesi bir şey kendimi çok kötü hissettim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çumra Konya Gökçe 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title