Haberler

Alevlerden İnanılmaz Kurtuluş

Alevlerin arasında mahsur kalan anne, bebeğini ikinci kattan komşusunun kucağına atarak kurtardı. Bebeğinin ardından kendisi de atlayan annenin ayağı kırıldı. Alt kattaki 85 yaşındaki babasını kurtaran adam ise, dumandan zehirlenerek yoğun bakıma kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Hacıvat Mahallesi A 153. Sokak'ta Akçil ailesine ait iki katlı evde yangın çıktı. Üst katta bacadan sıçrayan kıvılcımın sebep olduğu yangın kısa sürede büyüdü. Binayı alevler sararken, Mehmet Akçil (85), Süleyman Akçil (48) ve eşi Serma Akçil (40) ile 6 aylık bebekleri Ayşegül yanan evde mahsur kaldı.

Alevleri gören karşı komşu Fikret Yoldaş, hortumla yangına müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada anne Semra Akçil, kucağında bebeğiyle cama çıkıp, "Önce çocuğumu kurtarın" diye yardım istedi. Anne, ikinci kattan, bebeği aşağıda bekleyen komşusu Yoldaş'a attı. Yoldaş, bebeği havada tutmayı başarırken, ardından fedakar anne de kendini aşağı bıraktı. Ancak Semra Akçil'in ayağı kırıldı.

Bu arada, Süleyman Akçil de, alt katta mahsur kalan yaşlı babası Mehmet Akçil'i kurtarıp dışarı çıkardı. Ayşegül bebek sağlıklı bir şekilde yangından kurtarılırken, ayağı kırılan annesi ile dumandan zehirlenen babası Şevket Yılmaz Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Süleyman Akçil yoğun bakıma kaldırıldı. Dede Mehmet Akçil ise Muradiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Can pazarı yaşanan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, üst kat kullanılamaz hale geldi. Yangınla alakalı tahkikat devam ediyor.

AHMET FARUK ÇABUK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title