Haberler

Alevler, Yırca'daki 'Zafer Ağaçları'nı Küle Çevirdi (2)

Milletvekili ÖZEL: "KİRLİ BİR EL, KARA BİR EL ATEŞE VERDİ" CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, mahkeme kararı sonrası iptal edilen termik santralin projelendirildiği Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'ndaki yangın çıkan arazide incelemelerde bulundu.

Milletvekili ÖZEL: "KİRLİ BİR EL, KARA BİR EL ATEŞE VERDİ"

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, mahkeme kararı sonrası iptal edilen termik santralin projelendirildiği Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Yırca Mahallesi'ndaki yangın çıkan arazide incelemelerde bulundu. Yırca Mahallesi Muhtarı Mustafa Akın ve köylüler ile yanan alanı gezen Özgür Özel, "Yırca Mahallesi halkı bu alanda kesilmiş olan ağaçları kararlar kesinleştikten ve tebligat yapıldıktan sonra belki odun yapacaklardı. Burayı süreceklerdi, buraya yeni ağaçlar dikeceklerdi. Burada yeni dikilen gencecik fidanlar, yeşerecekti. Ama bir kirli el, kara el bu köyden hırsını alamayan birileri geldi, burayı ateşe verdi. Erken haber verilmeseydi belkide tamamı yanacaktı buranın. Birileri şunu söylüyor aslında: 'Sizden hırsımızı alamadık. Sizi yenemedik ama kötülük yapmaya devam ediyoruz.' Burada santral kurmaya çalışıp da köylünün bileğini bükemeyenlere karşı. Bunlar öyle sandığınız güçlü adam işi değil, bunlar kahpece adamların, utanmaz adamların işleridir. Bu yangını kim veya kimler çıkardıysa bu işin peşinde olacağız. Bu işi yapanlar ortaya çıkacak bunu teşhir edeceğiz" dedi.

Diğer köylülerin dayanışmanın değerini yanında bir de muhataplarının bu konularda ne kadar alçaklaşabileceklerini de gördüğünü vurgulayan Özel, "Biz buradaki köylülerin her türlü doğal mücadelesinin arkasında durmaya devam edeceğiz. Burada birileri dozer sürdü, elektrikli testere ile zeytin ağacını kesti. Bütün kutsal kitaplarda olan ağaca kıydı. Şimdi de görüyorsunuz yakıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akın Özgür Özel Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title