Haberler

Alevi Kültür Derneği Panelinde Kadının Önemi Vurgulandı

Urla Alevi Kültür Derneği Şubesi Kadın Kolları’nın Bademler köyünde düzenlediği panelde, Alevilikte kadının yeri ve önemi anlatıldı.

Urla Alevi Kültür Derneği Şubesi Kadın Kolları'nın Bademler köyünde düzenlediği panelde, Alevilikte kadının yeri ve önemi anlatıldı.

Türkiye'nin ilk köy tiyatrosu olan Bademler köyünün tiyatro salonunda düzenlenen panele, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, CHP'nin ilk kadın Genel Başkan Yardımcısı sendikacı Yaşar Seyman ve DSP eski Milletvekili Ayşe Gürocak katıldı. Köy halkının da büyük ilgi gösterdiği panelde konuşan DSP eski Milletvekili Ayşe Gürocak, Aleviliğin vazgeçilmez bir dostluk olduğunu belirterek, Hz. Fatıma'nın kadın hareketinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Gürocak, "Aleviler laikliğin harcıdır" dedi.

"Kadın erkeğin eşitidir"

Büyük ilgiyle dinlenen panelde daha sonra konuşan Yaşar Seyman ise gönül meclisinde konuştuklarına dikkat çekerek Kerbela'dan bu yana aşıp gelmiş bu inancın sadece selamlanması gerektiğini belirtti. Seyman, "Ben dağı taşı örgütlerim, bütün renkleri bir arada tutmayı başarırım. Aleviler tartışma kültüründen gelmektedir. Bizler her inanca saygılıyız" diyerek Alevilerin kadın konusunda büyük mücadele verdiğine değindi. Türkiye'deki alevi örgütlerine büyük görev düştüğünü de belirten Seyman, Hacı Bektaş'ın, "Kadın erkeğin eşitidir" sözünü hatırlatarak, Urla Belediye başkanı Sibel Uyar'ı da demokraside ve kadının önemi konusunda örnek kadın belediye başkanı olarak gösterdi. Büyük alkışlar eşliğinde konuşmasını sürdüren Seyman, "Yarin yanağından gayri her şeye ortağız. Demokrasi yaşam biçimimiz olmalı" diye konuştu. Köy halkı tarafından katılımcılara, etli pilav ikram edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayşe Gürocak Yaşar Seyman Türkiye Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title